Sociální sítě
Nahoru

Aukce hodinek Elvise Presleyho už v květnu

Aukční síň Phillips dává do dražby jedinečný kousek, který má vyvolávací cenu 2,2 milionu Kč. Jsou to hodinky Omega z bílého zlata a stříbra, ozdobené 44 diamanty, které dostal Elvis Presley jako odměnu za 75 milionu prodaných desek v roce 1961.

DSC02222_0

Vydavatelství RCA Records, které tehdy vydávalo desky tohoto slavného umělce, zakoupilo tyto hodinky značky Omega v luxusním klenotnictví Tiffany & Co. Dražba jedinečného dědictví po králi rokenrolu společností Phillips, ve spolupráci s Bacs & Russo, bude probíhat v Ženevě a to 12. a 13. května. Hodinky mají v sobě strojek Omega 510 a jsou vyrobeny z osmnáctikarátového bílého zlata, navíc vsazené čiré diamanty umocňují jejich výjimečnost. Zezadu najdeme nápis : To Elvis. 75 million records, RCA Victor, 12-25-60.

Elvis Presley in Tupelo, Mississippi Sept 26, 1956 © 1978 Roger Marshutz—MPTV

Určitě stojí za to vydat se do Ženevy a pokusit se vydražit tyto hodinky Omega. Naposledy se dražilo před třemi lety jeho soukromé letadlo, které mělo hodnotu 2,5 milionu dolarů. To šlo o dva roky později do dražby znovu, ale již za 3,5 milionu dolarů. To znamená, že vaše investice do pozůstalosti po Elvisovi se vždy zhodnotí a je skvělou příležitostí uložit finance pro další generaci. Navíc tyto hodinky jsou významnější, než jiné jeho předměty, protože připomínají nejdůležitější milník jeho kariéry a navíc v nich sloužil v armádě, i přesto všechno je později daroval, aby mohly být ještě později prodány v dražbě.

bez názvu

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.