Oblíbený televizní MasterChef Marek Raditsch připravil ve své „domovské“ restauraci Kampa Park nové menu, které dokonale ilustruje jeho kuchařskou filozofii. Zkušený šéfkuchař prezentuje své speciality tak, aby zaujaly svou kreativní podobou a současně zůstala maximálně zachována čistá chuť prémiové suroviny.
„Naše nové menu jsme připravili s cílem vytvořit několik ikonických pokrmů, za kterými se budou hosté do Kampa Parku vracet. Proto je nechceme v blízké budoucnosti už zásadně měnit, jen budeme obměňovat jednotlivé sezónní suroviny,“ vysvětluje Marek Raditsch.
A na jaké delikatesy se mohou hosté těšit? Mezi předkrmy zaujme nečekaně svěží prezentace dvou textur syrového masa tuňáka, tedy jako sashimi a tatarák, které na talíři doprovází bílá ředkev, koriandr a sezamová semínka. Ještě o fous návykovější je ovšem chobotnicové carpaccio, kde je delikátní chuť jemného masa zvýrazněna gelem z citrusů yuzu, granátovým jablkem a čerstvou pažitkou. Překvapivé, vizuálně zábavné a chuťově dokonalé.
Mezi hlavními pokrmy boduje skvostná prezentace mořského ďasa, jehož šťavnaté maso Marek Raditsch servíruje s lehkou francouzskou verzí indického curry zvanou vadouvan, květákovou kaší zjemněnou zakysanou smetanou, dýňovými gnocchi a omáčkou beurre blanc. Velkou konkurenci ryby představuje křehký srnčí hřbet podávaný s růžičkovou kapustou, a dále pak s pyré z černého kořene ochuceným foie gras a houbovou demi glace omáčkou.
A zapomenout nesmíme ani na dezert. Přestože mezi dezerty si již řadu let drží výsostné postavení legendární jahodové cappuccino, jeho velkou konkurencí a novou ikonou všech milovníků sladkého budou bez debat skvostné ravioli plněné maracujou a podávané s kousky čerstvého manga, dračího ovoce a mangovým sorbetem.