Sociální sítě
Nahoru

Kampa Park a menu vyhlížející jaro

Oblíbený televizní MasterChef Marek Raditsch připravil ve své „domovské“ restauraci Kampa Park nové menu, které dokonale ilustruje jeho kuchařskou filozofii. Zkušený šéfkuchař prezentuje své  speciality tak, aby zaujaly svou kreativní podobou a současně zůstala maximálně zachována čistá chuť prémiové suroviny.

Sunset KPNaše nové menu jsme připravili s cílem vytvořit několik ikonických pokrmů, za kterými se budou hosté do Kampa Parku vracet. Proto je nechceme v blízké budoucnosti už zásadně měnit, jen budeme obměňovat jednotlivé sezónní suroviny,“ vysvětluje Marek Raditsch.

tuňákové sashimi a tatarák

tuňákové sashimi a tatarák

A na jaké delikatesy se mohou hosté těšit? Mezi předkrmy zaujme nečekaně svěží prezentace dvou textur syrového masa tuňáka, tedy jako sashimi a tatarák, které na talíři doprovází bílá ředkev, koriandr a sezamová semínka. Ještě o fous návykovější je ovšem chobotnicové carpaccio, kde je delikátní chuť jemného masa zvýrazněna gelem z citrusů yuzu, granátovým jablkem a čerstvou pažitkou. Překvapivé, vizuálně zábavné a chuťově dokonalé.

mořský ďas Vadouvan

mořský ďas vadouvan

Mezi hlavními pokrmy boduje skvostná prezentace mořského ďasa, jehož šťavnaté maso Marek Raditsch servíruje s lehkou francouzskou verzí indického curry zvanou vadouvan, květákovou kaší zjemněnou zakysanou smetanou, dýňovými gnocchi a omáčkou beurre blanc. Velkou konkurenci ryby představuje křehký srnčí hřbet podávaný s růžičkovou kapustou, a dále pak s pyré z černého kořene ochuceným foie gras a houbovou demi glace omáčkou.

srnčí hřbet

srnčí hřbet

A zapomenout nesmíme ani na dezert. Přestože mezi dezerty si již řadu let drží výsostné postavení legendární jahodové cappuccino, jeho velkou konkurencí a novou ikonou všech milovníků sladkého budou bez debat skvostné ravioli plněné maracujou a podávané s kousky čerstvého manga, dračího ovoce a mangovým sorbetem.

maracujove ravioli

maracujove ravioli

Více z rubriky Degustace

  • Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21

    Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...

    Jan Lidmaňský4.4.2024
  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.