Sociální sítě
Nahoru

Kampa Park a menu vyhlížející jaro

Oblíbený televizní MasterChef Marek Raditsch připravil ve své „domovské“ restauraci Kampa Park nové menu, které dokonale ilustruje jeho kuchařskou filozofii. Zkušený šéfkuchař prezentuje své  speciality tak, aby zaujaly svou kreativní podobou a současně zůstala maximálně zachována čistá chuť prémiové suroviny.

Sunset KPNaše nové menu jsme připravili s cílem vytvořit několik ikonických pokrmů, za kterými se budou hosté do Kampa Parku vracet. Proto je nechceme v blízké budoucnosti už zásadně měnit, jen budeme obměňovat jednotlivé sezónní suroviny,“ vysvětluje Marek Raditsch.

tuňákové sashimi a tatarák

tuňákové sashimi a tatarák

A na jaké delikatesy se mohou hosté těšit? Mezi předkrmy zaujme nečekaně svěží prezentace dvou textur syrového masa tuňáka, tedy jako sashimi a tatarák, které na talíři doprovází bílá ředkev, koriandr a sezamová semínka. Ještě o fous návykovější je ovšem chobotnicové carpaccio, kde je delikátní chuť jemného masa zvýrazněna gelem z citrusů yuzu, granátovým jablkem a čerstvou pažitkou. Překvapivé, vizuálně zábavné a chuťově dokonalé.

mořský ďas Vadouvan

mořský ďas vadouvan

Mezi hlavními pokrmy boduje skvostná prezentace mořského ďasa, jehož šťavnaté maso Marek Raditsch servíruje s lehkou francouzskou verzí indického curry zvanou vadouvan, květákovou kaší zjemněnou zakysanou smetanou, dýňovými gnocchi a omáčkou beurre blanc. Velkou konkurenci ryby představuje křehký srnčí hřbet podávaný s růžičkovou kapustou, a dále pak s pyré z černého kořene ochuceným foie gras a houbovou demi glace omáčkou.

srnčí hřbet

srnčí hřbet

A zapomenout nesmíme ani na dezert. Přestože mezi dezerty si již řadu let drží výsostné postavení legendární jahodové cappuccino, jeho velkou konkurencí a novou ikonou všech milovníků sladkého budou bez debat skvostné ravioli plněné maracujou a podávané s kousky čerstvého manga, dračího ovoce a mangovým sorbetem.

maracujove ravioli

maracujove ravioli

Více z rubriky Degustace

  • La dolce vita: Divinis

    Temperament italské kuchyně dokáže odbourat anonymitu. Nevěříte? Stačí na chvilku zabloudit ve spletitém labyrintu cest staré Prahy a zavítat do jedné...

    Jan Lidmaňský1.5.2019
  • Alcron na skok v populárním Taru

    Ve vyhlášené restauraci Alcron vládne head chef Jakub Černý a ten se rozhodl nejen chuťově obohatit menu, ale také restauraci Alcron...

    Marek Zelený15.4.2019
  • Vegetariánský gastro orgasmus

    Šéfkuchaři fine dining restaurace Benjamin tentokrát sestavili menu, které potěší oko, žaludek i celé tělo všech vegetariánů a zajisté nejen jich....

    Jan Pešek5.4.2019
  • TAG Heuer zaštítí pražskou World Wine Show 2019

    Špičková gastronomie a svět luxusních hodinek se snoubí už desítky let. Mezi svými ambasadory tak mají špičkové kuchaře téměř všichni prestižní...

    Jan Lidmaňský21.2.2019
  • Novinka v Cihelně. Hosté vybírají jarní menu

    S tímhle nápadem jste se v pražských restauracích ještě nesetkali. V malostranské Hergetově Cihelně, vyhlášené především díky skvělé poloze na břehu...

    Jan Pešek28.1.2019
  • Chivas 18 má svůj stroj

    Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že...

    Jan Pešek1.11.2018
  • Grand Jour de Champagne ve znamení růstu

    Zájem o letošní XII. ročník prestižního festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2018 je enormní a bez nadsázky lze říci, že...

    Jan Pešek27.10.2018
  • Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

    Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí...

    Jan Lidmaňský24.9.2018
  • Degustační menu v Bistro Kaprova

    Oblíbené Bistro Kaprova, které najdete v nedaleko Staroměstského náměstí v Praze, připravilo pro své hosty speciální degustační večeři, jež bude průřezem...

    Libka Safr10.9.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.