Sociální sítě
Nahoru

Zpět do budoucnosti se značkou Certina

Pro značku Certina bylo vždy potěšením dostat se k jádru věci – nejen co se týká přesnosti a trvanlivosti, ale i výzkumu oceánů. Ve své nejnovější tvorbě tato švýcarská hodinářská značka oživuje historický model, který je dnes stejně současný jako kdysi. DS PH200M představuje přímé pokračování nadčasového designu svého předchůdce ve spojení se špičkovým strojkem nejnovější generace.

DS PH200M.png-5088V šedesátých a sedmdesátých letech minulého století prokázala Certina robustnost svých hodinek v řadě významných výzkumných projektů a expedic. Na těchto cestách se hodinky dostaly nejen do závratných výšek, ale byly také přeneseny až na samé mořské dno. Tato zkušenost inspirovala značku, aby vyvinula nové hodinky věnované životu pod mořem – DS PH200M.

V roce 2018 představila Certina nové vydání této klasiky. Pouzdro z nerezové oceli o průměru 42,8 mm je opatřeno černou lunetou s jednosměrnou stupnicí. Lemuje černý číselník, který dokonale kontrastuje s povlakem Super-LumiNova na ručkách a indexech, dokonce i ve tmě. Po obrácení hodinek je člověk přivítán reliéfem želvy, symbolem značky Certina. Pružný tkaninový řemínek NATO s jazýčkovou sponou a hnědý kožený řemínek z teletiny pro normální použití podtrhují styl tohoto modelu.

Jeho podobnost s originálem je větší, než se jeví na pohled: Nový DS PH200M čerpá stejně jako jeho předchůdce z původní koncepce DS šedesátých let. Na rozdíl od moderních hodinek Certina jsou tyto hodinky opatřeny oblým sklem s antireflexní vrstvou na jedné straně a povrchem NEX Scratchguard odolným proti poškrábání se samostatně uchyceným prstencem, zajišťujícím dvojnásobnou bezpečnost a vodotěsnost do tlaku 20 bar. Pokud však jde o mechanickou přesnost hodinek a funkční vlastnosti, zvolila si Certina moderní přístup. Inovativní kalibr Powermatic 80 zajišťuje přesnost a 80hodinovou rezervu nátahu. Tak nová verze starého DS PH 200 m je poklonou minulosti a zároveň rozhodným pohledem do budoucnosti.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.