Sociální sítě
Nahoru

Poprvé za 300 let v dražbě modrý diamant

Aukční síň Sotheby’s se stará o prodej těch nejkrásnějších drahokamů na světě. A tentokrát přináší znalcům vzácný a téměř neuvěřitelně krásný modrý diamant, který se neobjevil v dražě posledních 300 let! Ten přírodní unikát vybroušený mistry si můžete pořídit v Ženevě a to hned 15. května.

Royal-Blue-Diamond-Surfaces-After-300-Years

Královská modrá barva, kterou má diamant hruškovitého tvaru s neuvěřitelným 6,16 karátem. Ten byl vytěžen z tajemných dolů Golconda v Indii, a byl původně vlastněn královnou Elisabeth Farnese ze Španělska. Ta jej dostala jako svatební dar v roce 1714. Ona jej pak předala jejímu synovi Philipovi, dále pak putoval rodinou až k Marii von Habsburg, manželce Eliase z Bourbonu, vévody z Parmy, což je kolem roku 1940. Po této dlouhé cestě přes Francii, Itálii a Rakousko se chystá konečně na svůj zatím poslední domov u nového majitele, kterého budeme znát již brzy.

Farnese blue fin cut

Pan Philipp Herzog von Württemberg, zástupce společnosti Sotheby’s Europe a generální ředitel společnosti Sotheby’s v Německu, dodává: „Tento kousek patří k nejvýznamnějším historickým diamantům na světě s neuvěřitelným rodokmenem.“ Odhaduje se, že se bude prodávat za cenu mezi 85 miliony korun až 121 milionů korun podle zájmu nakupujících. Tento klenot bude před samotným prodejem nejprve vystaven v Hongkongu, Londýně, New Yorku, Singapuru a Taipei, než dorazí na aukci do Ženevy. Zájemci tak mohou na vlastní oči vidět tento unikát a rozhodnout se, zda dorazí na dražbu.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.