Sociální sítě
Nahoru

David Bowie si vysloužil poctu od hodinářské značky Raymond Weil

Raymond Weil, švýcarská rodinná hodinářská značka z Ženevy, vzdává ve spolupráci se společností David Bowie Estate hold legendárnímu hudebníkovi. Tím není nikdo jiný, nežli David Bowie. Limitovaná edice Freelancer “David Bowie”, je poctou životní a hudební kariéře jednoho z nejvlivnějších umělců všech dob. Uvedla se na trh v době jeho nedožitých sedmdesátých narozenin a je věnována několika z mnoha postav, které vytvořil tento umělec s nekonečnou kreativitou, velký vizionář a člověk tisíce tváří a hlasů. Bowieho talent bez hranic a tvůrčí odvaha vyzařuje z jeho posledního díla ★, které bylo představeno předminulý rok a sklidilo nejlepší kritiky a mnoho cen např. Grammy Awards a dvě Brit Awards 2017.

IMG_4721_BowieNa oslavu nesmrtelné legendy vybrala značka Rayamond Weil svůj nejsvobodomyslnější model – freelancer. Pouzdro má průměr 42 mm a číselník vypadá jako vinylová deska s designovými prvky, jimiž se tento britský umělec proslavil. Klíčový je blesk nakreslený na tváři, se kterým se David Bowie poprvé objevil na obalu alba Aladdin Sane z roku 1973. Tato typická značka je umístěna nahoře u číslice 12 – stylizovaný červený blesk je opravdu nepřehlédnutelný. U číslice 6 je klasické pop-artové logo, které speciálně pro Davida Bowieho navrhnul Andy Warhol a poprvé se objevilo na coveru alba Diamond Dogs v roce 1974.

Freelancer “David Bowie”, limitovaný 3000 kusy, je osazen mechanickým strojkem s automatickým nátahem, který kryje víčko s portrétem Davida Bowieho v jeho typickém klobouku. Tuto fotku vytvořil v roce 1974 slavný fotograf populárních legend Terry O’Neill. Fotka je natištěná na safírovém sklíčku, z něhož umělec hledí na svět svým atypickým elektrizujícím pohledem.

RW_freelancer_2731-stc-bow01_back_iso_v2_300_300dpi_forPrintByl to umělec s vlastními pravidly, vizionář, ikona mnoha tváří, jehož práce je svědectvím mimořádné kariéry hudebníka a uměleckého tvůrce. Jeho hudební a stylová metamorfóza nastartovala jeho tvorbu a katapultovala ho i všechny jeho postavy do legendárních výšin. Zosobňuje svobodného ducha, který značku Raymond Weil doprovází na její každodenní cestě již od doby jejího založení,” řekl Elie Bernheim, CEO společnosti Raymond Weil.

RW_freelancer_2731-stc-bow01_clupcase_blk_rvb_72dpi_forWebVždy jsem cítil, že mezi velkými hodinářskými díly a fotografií existuje skutečná synergie. Přesnost měření času je podobná fotografově potřebě znát přesný moment, kdy zachytit ten správný obraz. Pro mě, jako pro sběratele hodinek, je spolupráce s Raymond Weil na tomto projektu úžasným zážitkem. Jejich hodinky jsou nádherné. Jsem nadšený, že se rozhodli vzdát tímto způsobem poctu Davidovi Bowiemu a jsem hrdý, že toho můžu být součástí,” uvedl Terry O’Neill.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.