Sociální sítě
Nahoru

Hodinky superhrdiny v aukci

Společnost Phillips se rozhodla dát do aukce hodinky Urwerk UR-110 RG, které si zahrály ve filmu Iron Man. Na ruce je nosil sám Robert Downey Jr. Ten hrál Tonyho Starka. Ten se také podílel na jejich výběru. Trval na tom, aby byly upraveny do verze růžového zlata UR-110, které lépe korespondovalo s kostýmem, který postava měla na sobě. Robert Downey Jr. je nadšenec a sběratel mechanických hodinek a tak to pro něj byla radost spolupracovat na úpravě modelu pro natáčení.

iron-man-urwerk-auction-1170x709

Zajímavé taky je, že z počátku výrobce nevěřil tomu, že by slavný herec myslel vážně, že mají hodinky sladit s oblečením postavy Tonyho Starka. Teprve když je osobně kontaktoval Robert Downey Jr., tak vzali si uvědomili, o jak významnou zakázku se jedná. A na tento popud tiskový mluvčí společnosti Urwerk osobně cestoval z Ženevy do studia Pinewood Studios v Los Angeles, aby předal speciální zásilku v pořádku.

MP_UR110RG

Aukce hodinek z filmu Iron Man se uskuteční 12. května v aukční síni hotelu La Reserve v Ženevě a budou nabízeny v originální krabici a s dokumenty opravňujícími majitele k bezplatnému servisu. Herec a firma Urwerk se rozhodli darovat výtěžek z prodeje společnosti Manusodany, neziskové organizaci, která financuje rozvojové projekty pro znevýhodněné osoby na Haiti. Cena hodinek Urwerk UR-110 RG se odhaduje na 1 100 000 korun.

UR110-RGBack

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.