Sociální sítě
Nahoru

Jak dvacet názorů vytvořilo jednu nečekanou whisky

Dali byste si whisky s příběhem? Ten z palírny Glendfiddich vám bude obzvlášť chutnat. Je totiž o skutečném experimentu, kterého se zúčastnilo dvacet vyhlášených malt mistrů z celého světa. Jeho výsledkem je nová limitovaná singl malt whisky, kterou by jeden nevymyslel.

Project XX & Speside Craft IPAVše začalo dnem, kdy malt mistr Brian Kinsman pozval do palírny ve skotském Dufftownu dvacet whisky expertů ze šestnácti zemí světa na tajemnou misi s názvem XX. Proč jsou na místě, se hosté dozvěděli až v třípatrovém skladu, kde v každém podlaží dozrává kolem tisíce sudů s whisky. Každý měl najít ten svůj, ideální. Dvacítka sudů různého stáří, chutí, vůní i osobitosti, které se dostaly do finále, představuje nejzajímavější whisky, jaké v portfoliu palírna Glendfiddich má. Na konci experimentu Brian Kinsman jejich obsah spojil a vytvořil vzorovou várku, která předčila jeho očekávání.

XX_Bottle_RGBDíky kolektivní spolupráci dvaceti malt masterů si dnes můžeme dopřát jedinečnou whisky tmavě zlaté barvy, která v sobě nese pro Glenfiddich typický charakter letního ovoce. Chuťově je rozmanitá stejně jako osobnosti, které ji dali vzniknout – objevíte v ní cukrovou vatu, skořici, mandle i bohatost portského vína s jemným nádechem lékořice.

Project XX není jednoduchá whisky. Je to 20 názorů, 20 sudů a 1 úžasný nepředvídatelný výsledek.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.