Sociální sítě
Nahoru

Šéfkuchař Jan Punčochář vyhrál potřetí anketu Zlatý kuchař

Uznávaný šéfkuchař Jan Punčochář se stal potřetí v řadě vítězem titulu Zlatý kuchař. Anketu, kterou pravidelně vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel, vyhrál šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru poprvé už roku 2016. Za Janem Punčochářem se tentokrát umístili šéfkuchaři Přemek Forejt z restaurace Entrée v Olomouci a Oldřich Sahajdák z La Degustation Bohême Bourgeoise. „Prvenství ve Zlatém kuchaři je krásným zadostiučiněním a zároveň oceněním pro mě i celý tým restaurace. Jsem poctěn, že mě už třetím rokem odborná porota zvolila jako vítěze této ankety. Každopádně nadále platí, že nejdůležitější jsou pro mě vždy spokojení hosté, kteří se rádi vrací,“ říká osmatřicetiletý Jan Punčochář, šéfkuchař Grand Cru Restaurant & Bar.

Jan Puncochar 2018Jan Punčochář svou profesní kariéru zahájil v pražském hotelu Ambassador a po studiích sbíral zkušenosti v některých předních tuzemských restauracích. Jako kuchař pracoval například v Rakousku, Německu a v renomovaném švýcarském restaurantu Häberlis Schützenhaus. Po návratu ze zahraničí do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde působil deset let, získal michelinské ocenění Bib Gourmand a postupně se zařadili mezi nejpopulárnější osobnosti české gastronomie. Mimo to se podílel například na konceptu restaurace karlovarského Grandhotelu Pupp. Od roku 2014 zastává pozici šéfkuchaře restaurantu Grand Cru na ulici Lodecká 4 v centru Prahy. Je jediným trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař za její pětiletou historii.

Zlaty kuchar 2018Finediningová restaurace Grand Cru si od svého vzniku zakládá na tradičních receptech za využití moderních technologií a originálního přístupu, které nesvazují žádná omezení. Všechny pokrmy Jana Punčocháře stojí na kvalitních čerstvých surovinách s důrazem na danou sezónu a komplexní gastronomický zážitek. Klíčovou roli proto v Grand Cru hraje dokonalé propojení jídla s vínem, na které dohlíží hlavní sommelier a manažer restaurace Jakub Čebiš. Vedle Jana Punčocháře se letos z vítězství těšili také Riccardo Lucque z restaurace Aromi v kategorii věnované Zahraničním kuchařům působícím v České republice nebo Ondřej Dunajský z brněnské restaurace Pavillon coby čerstvý Objev roku. Novým laureátem Síně slávy se stal uznávaný šéfkuchař Roman Paulus, který dlouhé roky působí v přední české restauraci Alcron.

Zlaty kuchar 2018 II

Více z rubriky Gastro

  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.