Sociální sítě
Nahoru

Šéfkuchař Jan Punčochář vyhrál potřetí anketu Zlatý kuchař

Uznávaný šéfkuchař Jan Punčochář se stal potřetí v řadě vítězem titulu Zlatý kuchař. Anketu, kterou pravidelně vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel, vyhrál šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru poprvé už roku 2016. Za Janem Punčochářem se tentokrát umístili šéfkuchaři Přemek Forejt z restaurace Entrée v Olomouci a Oldřich Sahajdák z La Degustation Bohême Bourgeoise. „Prvenství ve Zlatém kuchaři je krásným zadostiučiněním a zároveň oceněním pro mě i celý tým restaurace. Jsem poctěn, že mě už třetím rokem odborná porota zvolila jako vítěze této ankety. Každopádně nadále platí, že nejdůležitější jsou pro mě vždy spokojení hosté, kteří se rádi vrací,“ říká osmatřicetiletý Jan Punčochář, šéfkuchař Grand Cru Restaurant & Bar.
Jan Puncochar 2018Jan Punčochář svou profesní kariéru zahájil v pražském hotelu Ambassador a po studiích sbíral zkušenosti v některých předních tuzemských restauracích. Jako kuchař pracoval například v Rakousku, Německu a v renomovaném švýcarském restaurantu Häberlis Schützenhaus. Po návratu ze zahraničí do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde působil deset let, získal michelinské ocenění Bib Gourmand a postupně se zařadili mezi nejpopulárnější osobnosti české gastronomie. Mimo to se podílel například na konceptu restaurace karlovarského Grandhotelu Pupp. Od roku 2014 zastává pozici šéfkuchaře restaurantu Grand Cru na ulici Lodecká 4 v centru Prahy. Je jediným trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař za její pětiletou historii.
Zlaty kuchar 2018Finediningová restaurace Grand Cru si od svého vzniku zakládá na tradičních receptech za využití moderních technologií a originálního přístupu, které nesvazují žádná omezení. Všechny pokrmy Jana Punčocháře stojí na kvalitních čerstvých surovinách s důrazem na danou sezónu a komplexní gastronomický zážitek. Klíčovou roli proto v Grand Cru hraje dokonalé propojení jídla s vínem, na které dohlíží hlavní sommelier a manažer restaurace Jakub Čebiš. Vedle Jana Punčocháře se letos z vítězství těšili také Riccardo Lucque z restaurace Aromi v kategorii věnované Zahraničním kuchařům působícím v České republice nebo Ondřej Dunajský z brněnské restaurace Pavillon coby čerstvý Objev roku. Novým laureátem Síně slávy se stal uznávaný šéfkuchař Roman Paulus, který dlouhé roky působí v přední české restauraci Alcron.
Zlaty kuchar 2018 II

Více z rubriky Gastro

  • Nejsou bublinky, jako bublinky

    Chystáte se na velkou oslavu Silvestra, nebo jen chcete komorně přivítat příchod nového roku s nejbližšími přáteli a rodinou? Ať zvolíte...

    Jan Pešek12.12.2018
  • Restaurace, která vás povznese blahem

    Levitate. Jak příznačné pro toto místo. Při degustatci tamní kuchyně se totiž budete vznášet blažeností, jak se dají propojit tři různé...

    Martin Macourek7.12.2018
  • Originální oslavy konce roku: Bar and Books

    Přelom podzimu a zimy možná svádí k hibernaci, ti, kteří však prahnou po tom být v centru dění, jsou zde dva...

    Jan Pešek7.12.2018
  • Dárková balení před Vánocemi lákají

    Vánoce jsou tu za pár dní a velká část z nás nemá stále vymyšleno, čím potěší své blízké. U partnerek je...

    Jan Pešek6.12.2018
  • Ryba je Ryba, a to hlavně o Vánocích

    Výtečná polévka z mořských plodů, bezchybné ústřice, humří rolky, ale především čerstvé ryby, které se pár hodin po výlovu dostanou k...

    Libka Safr5.12.2018
  • Křupavé rohlíky od Antonína až do domu

    Antonínovo pekařství v Praze platí již od svého vzniku v roce 2014, kdy na Vinohradech otevřelo první pobočku, za synonymum toho...

    Jan Pešek16.11.2018
  • Metaxa: nejvzácnější řecký destilát

    Celý letošek slaví řecký destilát Metaxa 130. narozeniny. Vyvrcholením oslav bylo uvedení vzácného destilátu Metaxy AEN Despina z původního sudu, kterým...

    Jan Pešek14.11.2018
  • Fusion menu v Bistro Provocateur

    Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom...

    Jan Pešek8.11.2018
  • Skvělá pekárna rozšířila café Nostress

    Nostress cafe restaurant, restaurace s mezinárodní kuchyní v srdci Prahy, se od října 2018 rozšířila o novou pekárnu Nostress bakery ve...

    Jan Pešek6.11.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.