Sociální sítě
Nahoru

Blízkost vzdáleného od Evy Sakumy

Galerie praguekabinet, která umělkyni zastupuje, představí již druhou výstavu obrazů Evy Sakumy ve svém prostoru od 16. května do 20. června 2018. Díla Evy Sakumy jsou obdařena tvořivým klidem a trpělivým vnímavým smyslem, který autorka vkládá do nostalgické mlčenlivosti stromu či starožitného paravánu. Odlišnými krajinami, které sdílejí společný prostor jednoho plátna, je protknuta barevná nit příběhu, jehož jsme odjakživa součástí, ale přesto je mu ponecháno tajemství nedořečeného. Obraz se zde stává hudbou, která dojímá svou přímou smyslnou přítomností a obklopuje nás klidnou jasností. S krásou zde zobrazenou opouštíme hradby přítomnosti, do nichž se každodenně uzavíráme, a naopak vstupujeme do říše idejí, ve které je možné dosáhnout skutečné svobody ducha v neomezené budoucnosti nekonečna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

praguekabinet byl založen v roce 2009 jako galerie zaměřující se na propojení unikátního umění a designu. Od podzimu 2013 sídlí v elegantním prostoru v historickém centru Prahy, nedaleko Staroměstského náměstí. Nabízí výsostný umělecký výběr českých a zahraničních umělců, mezi nimiž zaujímají čestná místa objekty Fornasetti, díla Františka Víznera, Arika Levyho a dalších.

V roce 2013 získal praguekabinet za svou kreativní koncepci galerie druhé místo ve finále prestižních cen Czech Grand Design.

Red Bridge

Malířka Eva Sakuma vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze v ateliéru Konceptuální a intermediální tvorby u profesorky Adély Matasové. V posledních letech se výhradně zabývá malbou. Účastnila se skupinových výstav, např. v galerii DOX či nedávné výstavy Wabi-sabi v českém výtvarném umění v Galerii U Betlémské kaple, vystavovala také samostatně v Galerii 5. patro.

Je zastoupena v soukromých sbírkách v Japonsku, Indii, Anglii, Holandsku, Belgii a ČR. Její obrazy jsou dobrou investicí do českého umění, co se časem zhodnotí a to i přes její relativně mladý věk. Dosavadní úspěchy tomu jednoznačně směřují.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.