Znáte to, blíží se zahradní party a intenzivně řešíte, jak hosty kromě zábavy také nasytit a v lepším případě ještě něčím překvapit nebo dokonce okouzlit. Perfektně grilovaný steak takovou roli zvládne dokonale. A s kvalitním plynovým grilem to opravdu není problém, pořídit si můžete rovnou mistrovský kousek.
Kdo by odolal chuti a vůni dobře propečeného, ale uvnitř krásně šťavnatého steaku s křupavou kůrkou na povrchu? My máme jasno, svěřte to některému z amerických plynových grilů Char-Broil. Ty jsou jedničkou na trhu v USA a stále oblíbenější také u nás. Vycházejí ze zkušeností a tradice barbecue a skvěle využívají i moderní technologie. Tím to ale nekončí, přesvědčí totiž také precizním zpracováním, snadným ovládáním, vysokou funkčností a notnou dávku elegance.
Americké grily Char-Broil jsou o vychytávkách! Mají patentovaný systém TRU-Infrared, který zpomaluje proudění tepla pod roštem. Tam ho rovnoměrně distribuuje na celou grilovací plochu a sálá do ní infračervené teplo. Maso se díky tomu nevznítí, nepřipaluje ani nevysouší. Tuk se odpařuje a přidává pokrmu ještě intenzivnější aroma.
Žádná zdlouhavá a pracná příprava. Plynové hořáky zapálíte snadno a bezpečně elektronicky jediným tlačítkem, pak jen zavřít poklop a čekat pár minut než se ručička integrovaného teploměru vyšplhá k požadované hodnotě. Boční ploténku využijete pro ohřev polévek nebo omáček a na zadní mřížce zatím do křupava rozpečete pečivo nebo udržíte již grilované maso krásně teplé. Veškeré součásti připravovaného pokrmu tedy budete mít neustále pod kontrolou a připravené ke konzumaci v ten pravý okamžik společně. Boční odkládací plochy oceníte právě teď – při finalizaci a servírování.
Vyznavače klasického grilování na dřevěném uhlí rychle umlčíte skvělým šťavnatým steakem a třeba také užitím oblíbeného smoker boxu – plechového zásobníku, který naplněný dřevěnými chipsy dle vašeho výběru dodá masu na grilovacím roštu nezaměnitelnou výraznou vůni. Ale ještě větší pokušení k experimentům nabízí revoluční novinka letošní sezóny.
Hybridní gril Char-Broil Gas2Coal, který spojuje výhody metod grilování na plynu a na dřevěném uhlí. Přechod z jednoho režimu na druhý je otázkou necelé minuty. Misku s grilovacími briketami vložíte snadno mezi plynové hořáky a rošt.