Sociální sítě
Nahoru

Má význam kupovat lepší sluchátka?

Velká část populace se domnívá, že sluchátka, která kdysi někde dostali, či koupili za pár set korun, jsou dostatečně kvalitní i k novému mobilu. Není tomu tak. Vývoj, jak ve zvukových schopnostech mobilů, tak v reprodukčních schopnostech sluchátek, poposkočil kupředu. Kupříkladu sluchátka Sennheiser IE 800 S a IE 800 oceněná v USA CES Innovations Design and Engineering Awards Honoree, obsahují mimořádné množství technologických novinek.

IE_800_HC_CMYKZákladním technickým divem je speciálně vyvinutý XWB (Extra Wide Band) reproduktor, tedy elektromagnetický systém s extrémně širokým kmitočtovým rozsahem (5 – 46.500 Hz). Jde o akusticky správnější řešení než sestavování složitých vícepásmových systémů. V případě špičkových sluchátek Sennheiser IE 800 S a IE 800 má tento reproduktor průměr pouhých 7 mm a jeho konstrukční principy zaručují věrnou reprodukci díky absolutně přesnému načasování kmitočtů, koherence a souzvuku zpěvu a jednotlivých hudebních nástrojů.

IE800_mood1Další novinkou je i unikátní ozvučnice, ve které je elektromagnetický systém reproduktoru umístěn. Jde o extrémně tvrdou, ale lehkou keramickou skořepinu. Ozvučnice zcela originálního, přísně funkčního tvaru je vytvořena z tvrdé, nerezonující, poškrábání a jinému poškození odolávající keramické hmoty. Vnitřní tvar bez přímých stěn eliminuje vnitřní nechtěné vlnění a s ním spojené zkreslení reprodukce.

Kmitání membrány je plně uvolněno díky umístění dvou výpočty definovaných otvorů v ozvučnici. Tím je zaručeno, že pohyb membrány není brzděn tlakem v uzavřeném prostoru a harmonické zkreslení je proto menší než 0,06 %. Model IE 800 S je doplněn firemním patentem dual-chamber absorber (D2CA).

Zvukový projev je na špičkové audiofilní úrovni, přestože jde „pouze“ o miniaturní in ear canal sluchátka o hmotnosti pouhých 8 gramů. Získají si zcela jistě zájem a důvěru nejen milovníků dokonalého zvuku a poslechu v jakémkoli prostředí, ale i pracovníků se zvukem a hudebníků.

Je pochopitelné, že tato sluchátka plně využijí zejména majitelé velmi kvalitních mobilů nebo přehrávačů. Jednoznačně však platí, že přiměřená kvalita a technická úroveň sluchátek v poměru k vašemu mobilu je rozumná.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.