Sociální sítě
Nahoru

Renesance italské kuchyně: Casa De Carli

V Casa De Carli se řídí jednoduchou zásadou: nabídnout chutné pokrmy plné čerstvých, sezónních ingrediencí, inspirované různými oblastmi Itálie. Menu této restaurace je moderní a různorodé; všechny chody, které jsou unikátními interpretacemi slavné italské kultury jídla, tu připravuje Matteo De Carli, úspěšný italský šéfkuchař s mezinárodní praxí.

cdc pictures-05154V současnosti tedy působí kuchařský mistr Matteo De Carli v samém srdci Prahy, kde si společně se svou ženou Lenkou Hermanovou otevřel italskou restauraci Casa De Carli. Díky tomu tak mohou nejen Pražané degustovat jeho umění, pro které mu byly inspirací kultury a kuchyně celého světa. Koneckonců právě jeho nadšení kořeněné nadáním jej přivedly z kuchyní v Ženevě do hotelu Four Seasons v Dublinu nebo třeba do restaurací Bice Mare v Dubaji. Naposledy šéfoval dokonce kuchyni v michelinskou hvězdou ověnčené restauraci Cipriani v New Yorku, ve které vařil pro mnoho světových celebrit, které se za Matteovými specialitami pravidelně vraceli.

cdc pictures-05149Matteo De Carli společně s Lenkou Hermanovou, která má mezinárodní zkušenosti v oblasti managementu pohostinství, nabízejí vynikající kuchyni a služby, díky čemuž je v současné době Casa De Carli považována za jednu z nejžádanějších restaurací staré Prahy. Nedávno také odhalili nové menu, ve kterém samozřejmě nemohou chybět sezónní suroviny a překvapivě i regionální produkty. „Kromě tradičních italských dodavatelů, od kterých odebíráme čerstvé ryby a sýry, mohou hosté ochutnat i produkty českých farmářů.“ Říká šéfkuchař. Má totiž tendenci stále víc používat kvalitní produkci z Čech. „Ryby obvykle dovážíme z Itálie, hovězí a jehněčí bereme z místní produkce“, doplňuje. Pravidelně navíc navštěvuje zeleninové farmy, kde nepoužívají pesticidy. Osobně tak může kontrolovat, jak zelenina roste a v některých případech spolupracuje s farmáři natolik, že na jeho žádost pěstují speciální zeleninu či bylinky, které nejsou normálně k dispozici.

march menu-13Ve zmíněném menu sází Matteo na vynikající artyčokový salát. Tento předkrm má specifickou chuť, kterou harmonicky doplňuje chuť avokáda, limetky a stařeného parmazánu. „Mnoho hostů se s artyčokem v naší restauraci setkala poprvé“, uvádí muž se zápěstím vždy zdobeným kultovním chronografem Omega Speedmaster Mark II. „Naštěstí se naši hosté nebojí experimentovat a nechají si některé pokrmy doporučit“, doplňuje. Z hlavních chodů nového menu dominují ravioly plněné kousky mořského vlka, grilovanými krevetami a coulisem ze sušených rajčat. Neméně zajímavým pokrmem jsou Calamarata těstoviny s mořským ďasem a cizrnou.

march menu-9Zklamaní však nebudou ani konzervativnější hosté, kteří si jistě vyberou z tradičních italských jídel. Svou harmonickou chutí na sebe upozorní italské rizoto z rýže Carnaroli Mignone s králíkem a rukolou nebo rizoto s krevetami z Mazary, mušlemi sv. Jakuba a tonka fazolkami. Jako dezert pak Matteo zvolil dezert s mangem a hořkou čokoládou či čokoládový dezert z čokolády Dulcey a Mangiare. „Naše nové dezerty jsou tím pravým zakončením našeho nového menu,“ uzavírá Matteo de Carli. A čím překvapí nad rámec? Matteo si sám vyrábí pro své hosty talíře a misky, a to tak, aby stylově ladily k pokrmům a interiéru restaurace.

march menu-19

Více z rubriky Gastro

  • V Kampa Parku brzy začne sezóna polární tresky

    Od ledna do března nabízí mnoho skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v...

    Jan Pešek17.1.2019
  • The Macallan kolekce opět rekord

    Macallan vytváří neustále svými lahvemi historii prodeje whisky. A posledním prodejem kolekce čtyř lahví s názvem The Macallan Lalique Six Pillars...

    Libka Safr14.1.2019
  • Zajímavá akvizice bistra Sisters

    Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku...

    Jan Pešek11.1.2019
  • Istanbul a Benátky v jedné kapsli

    Historické kořeny prvních kaváren a vzrušujícím prostředí jejich atmosféry, to vše pocítíte při pití šálku další limitované edice Nespresso. Společnost představuje...

    Libka Safr11.1.2019
  • Český Ginza Gin: Vzpomínka na cestu do Japonska

    Nový český gin odkazuje svou chutí na zemi vycházejícího slunce. Za jeho originální chutí mísící jalovec s překvapivými tóny citrusu yuzu...

    Jan Lidmaňský18.12.2018
  • Nejsou bublinky, jako bublinky

    Chystáte se na velkou oslavu Silvestra, nebo jen chcete komorně přivítat příchod nového roku s nejbližšími přáteli a rodinou? Ať zvolíte...

    Jan Pešek12.12.2018
  • Restaurace, která vás povznese blahem

    Levitate. Jak příznačné pro toto místo. Při degustatci tamní kuchyně se totiž budete vznášet blažeností, jak se dají propojit tři různé...

    Martin Macourek7.12.2018
  • Originální oslavy konce roku: Bar and Books

    Přelom podzimu a zimy možná svádí k hibernaci, ti, kteří však prahnou po tom být v centru dění, jsou zde dva...

    Jan Pešek7.12.2018
  • Dárková balení před Vánocemi lákají

    Vánoce jsou tu za pár dní a velká část z nás nemá stále vymyšleno, čím potěší své blízké. U partnerek je...

    Jan Pešek6.12.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.