Sociální sítě
Nahoru

Renesance italské kuchyně: Casa De Carli

V Casa De Carli se řídí jednoduchou zásadou: nabídnout chutné pokrmy plné čerstvých, sezónních ingrediencí, inspirované různými oblastmi Itálie. Menu této restaurace je moderní a různorodé; všechny chody, které jsou unikátními interpretacemi slavné italské kultury jídla, tu připravuje Matteo De Carli, úspěšný italský šéfkuchař s mezinárodní praxí.

cdc pictures-05154V současnosti tedy působí kuchařský mistr Matteo De Carli v samém srdci Prahy, kde si společně se svou ženou Lenkou Hermanovou otevřel italskou restauraci Casa De Carli. Díky tomu tak mohou nejen Pražané degustovat jeho umění, pro které mu byly inspirací kultury a kuchyně celého světa. Koneckonců právě jeho nadšení kořeněné nadáním jej přivedly z kuchyní v Ženevě do hotelu Four Seasons v Dublinu nebo třeba do restaurací Bice Mare v Dubaji. Naposledy šéfoval dokonce kuchyni v michelinskou hvězdou ověnčené restauraci Cipriani v New Yorku, ve které vařil pro mnoho světových celebrit, které se za Matteovými specialitami pravidelně vraceli.

cdc pictures-05149Matteo De Carli společně s Lenkou Hermanovou, která má mezinárodní zkušenosti v oblasti managementu pohostinství, nabízejí vynikající kuchyni a služby, díky čemuž je v současné době Casa De Carli považována za jednu z nejžádanějších restaurací staré Prahy. Nedávno také odhalili nové menu, ve kterém samozřejmě nemohou chybět sezónní suroviny a překvapivě i regionální produkty. „Kromě tradičních italských dodavatelů, od kterých odebíráme čerstvé ryby a sýry, mohou hosté ochutnat i produkty českých farmářů.“ Říká šéfkuchař. Má totiž tendenci stále víc používat kvalitní produkci z Čech. „Ryby obvykle dovážíme z Itálie, hovězí a jehněčí bereme z místní produkce“, doplňuje. Pravidelně navíc navštěvuje zeleninové farmy, kde nepoužívají pesticidy. Osobně tak může kontrolovat, jak zelenina roste a v některých případech spolupracuje s farmáři natolik, že na jeho žádost pěstují speciální zeleninu či bylinky, které nejsou normálně k dispozici.

march menu-13Ve zmíněném menu sází Matteo na vynikající artyčokový salát. Tento předkrm má specifickou chuť, kterou harmonicky doplňuje chuť avokáda, limetky a stařeného parmazánu. „Mnoho hostů se s artyčokem v naší restauraci setkala poprvé“, uvádí muž se zápěstím vždy zdobeným kultovním chronografem Omega Speedmaster Mark II. „Naštěstí se naši hosté nebojí experimentovat a nechají si některé pokrmy doporučit“, doplňuje. Z hlavních chodů nového menu dominují ravioly plněné kousky mořského vlka, grilovanými krevetami a coulisem ze sušených rajčat. Neméně zajímavým pokrmem jsou Calamarata těstoviny s mořským ďasem a cizrnou.

march menu-9Zklamaní však nebudou ani konzervativnější hosté, kteří si jistě vyberou z tradičních italských jídel. Svou harmonickou chutí na sebe upozorní italské rizoto z rýže Carnaroli Mignone s králíkem a rukolou nebo rizoto s krevetami z Mazary, mušlemi sv. Jakuba a tonka fazolkami. Jako dezert pak Matteo zvolil dezert s mangem a hořkou čokoládou či čokoládový dezert z čokolády Dulcey a Mangiare. „Naše nové dezerty jsou tím pravým zakončením našeho nového menu,“ uzavírá Matteo de Carli. A čím překvapí nad rámec? Matteo si sám vyrábí pro své hosty talíře a misky, a to tak, aby stylově ladily k pokrmům a interiéru restaurace.

march menu-19

Více z rubriky Gastro

  • Heineken se speciální edicí lahví s UEFA etiketou

    Fanoušci fotbalu se letos opět dočkají limitované edice značky piva Heineken, která se každoročně prodává u příležitosti závěrečných zápasů Ligy mistrů...

    Jan Pešek15.4.2019
  • Raditsch, Kalina a Fichtner svedli gastro souboj

    Tři špičkoví šéfkuchaři, tři povinné suroviny. Tak vypadala startovní čára gastro souboje v rámci Unexpected food festivalu v obchodním centru Chodov. Který z...

    Aneta Šimonková29.3.2019
  • Chrám zasvěcený proseccu

    Legendární italské bublinky si získávají stále více příznivců. Není se čemu divit, Češi milují italskou kuchyni a ta se bez prosecca...

    Jan Pešek26.3.2019
  • Zámecká vína, která mají duši

    Hrozny pro vína Zámeckého vinařství Bzenec si hlavní vinohradník opečovává ve vinohradech vinařských podoblastí mikulovská, znojemská a slovácká, kam patří i...

    Marek Zelený5.3.2019
  • Moderní pojetí skotské whisky: Patnáctiletá Chivas XV

    Do České republiky přichází nová patnáctiletá blended whisky Chivas XV, která svojí specifickou výrobou a propojením tradice s inovací vystupuje ze...

    Jan Pešek1.3.2019
  • Lagarto jde nahoru

    Severočeský kavárenský řetězec Lagarto už zná celá Česká republika. Rok 2019 je pro majitele Jana Hawelku zlomový. Stávajících 5 poboček rozšíří...

    Marek Zelený1.3.2019
  • TAG Heuer zaštítí pražskou World Wine Show 2019

    Špičková gastronomie a svět luxusních hodinek se snoubí už desítky let. Mezi svými ambasadory tak mají špičkové kuchaře téměř všichni prestižní...

    Jan Lidmaňský21.2.2019
  • La Veranda: Restaurace s přidanou hodnotou

    Pražská restaurace La Veranda vstoupila do nového roku hned s několika oceněními a ještě k tomu přichází s novým sezónním menu....

    Jan Pešek11.2.2019
  • Glenmorangie whisky z divokých kvasinek

    První whisky vytvořená z divokých kvasinek z ječmene, který si pěstuje přímo palírna Glenmorangie, oslavuje desáté výročí kolekce Private Edition. Už celou...

    Libka Safr8.2.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.