Sociální sítě
Nahoru

Renesance italské kuchyně: Casa De Carli

V Casa De Carli se řídí jednoduchou zásadou: nabídnout chutné pokrmy plné čerstvých, sezónních ingrediencí, inspirované různými oblastmi Itálie. Menu této restaurace je moderní a různorodé; všechny chody, které jsou unikátními interpretacemi slavné italské kultury jídla, tu připravuje Matteo De Carli, úspěšný italský šéfkuchař s mezinárodní praxí.

cdc pictures-05154V současnosti tedy působí kuchařský mistr Matteo De Carli v samém srdci Prahy, kde si společně se svou ženou Lenkou Hermanovou otevřel italskou restauraci Casa De Carli. Díky tomu tak mohou nejen Pražané degustovat jeho umění, pro které mu byly inspirací kultury a kuchyně celého světa. Koneckonců právě jeho nadšení kořeněné nadáním jej přivedly z kuchyní v Ženevě do hotelu Four Seasons v Dublinu nebo třeba do restaurací Bice Mare v Dubaji. Naposledy šéfoval dokonce kuchyni v michelinskou hvězdou ověnčené restauraci Cipriani v New Yorku, ve které vařil pro mnoho světových celebrit, které se za Matteovými specialitami pravidelně vraceli.

cdc pictures-05149Matteo De Carli společně s Lenkou Hermanovou, která má mezinárodní zkušenosti v oblasti managementu pohostinství, nabízejí vynikající kuchyni a služby, díky čemuž je v současné době Casa De Carli považována za jednu z nejžádanějších restaurací staré Prahy. Nedávno také odhalili nové menu, ve kterém samozřejmě nemohou chybět sezónní suroviny a překvapivě i regionální produkty. „Kromě tradičních italských dodavatelů, od kterých odebíráme čerstvé ryby a sýry, mohou hosté ochutnat i produkty českých farmářů.“ Říká šéfkuchař. Má totiž tendenci stále víc používat kvalitní produkci z Čech. „Ryby obvykle dovážíme z Itálie, hovězí a jehněčí bereme z místní produkce“, doplňuje. Pravidelně navíc navštěvuje zeleninové farmy, kde nepoužívají pesticidy. Osobně tak může kontrolovat, jak zelenina roste a v některých případech spolupracuje s farmáři natolik, že na jeho žádost pěstují speciální zeleninu či bylinky, které nejsou normálně k dispozici.

march menu-13Ve zmíněném menu sází Matteo na vynikající artyčokový salát. Tento předkrm má specifickou chuť, kterou harmonicky doplňuje chuť avokáda, limetky a stařeného parmazánu. „Mnoho hostů se s artyčokem v naší restauraci setkala poprvé“, uvádí muž se zápěstím vždy zdobeným kultovním chronografem Omega Speedmaster Mark II. „Naštěstí se naši hosté nebojí experimentovat a nechají si některé pokrmy doporučit“, doplňuje. Z hlavních chodů nového menu dominují ravioly plněné kousky mořského vlka, grilovanými krevetami a coulisem ze sušených rajčat. Neméně zajímavým pokrmem jsou Calamarata těstoviny s mořským ďasem a cizrnou.

march menu-9Zklamaní však nebudou ani konzervativnější hosté, kteří si jistě vyberou z tradičních italských jídel. Svou harmonickou chutí na sebe upozorní italské rizoto z rýže Carnaroli Mignone s králíkem a rukolou nebo rizoto s krevetami z Mazary, mušlemi sv. Jakuba a tonka fazolkami. Jako dezert pak Matteo zvolil dezert s mangem a hořkou čokoládou či čokoládový dezert z čokolády Dulcey a Mangiare. „Naše nové dezerty jsou tím pravým zakončením našeho nového menu,“ uzavírá Matteo de Carli. A čím překvapí nad rámec? Matteo si sám vyrábí pro své hosty talíře a misky, a to tak, aby stylově ladily k pokrmům a interiéru restaurace.

march menu-19

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.