Sociální sítě
Nahoru

Renesance italské kuchyně: Casa De Carli

V Casa De Carli se řídí jednoduchou zásadou: nabídnout chutné pokrmy plné čerstvých, sezónních ingrediencí, inspirované různými oblastmi Itálie. Menu této restaurace je moderní a různorodé; všechny chody, které jsou unikátními interpretacemi slavné italské kultury jídla, tu připravuje Matteo De Carli, úspěšný italský šéfkuchař s mezinárodní praxí.

cdc pictures-05154V současnosti tedy působí kuchařský mistr Matteo De Carli v samém srdci Prahy, kde si společně se svou ženou Lenkou Hermanovou otevřel italskou restauraci Casa De Carli. Díky tomu tak mohou nejen Pražané degustovat jeho umění, pro které mu byly inspirací kultury a kuchyně celého světa. Koneckonců právě jeho nadšení kořeněné nadáním jej přivedly z kuchyní v Ženevě do hotelu Four Seasons v Dublinu nebo třeba do restaurací Bice Mare v Dubaji. Naposledy šéfoval dokonce kuchyni v michelinskou hvězdou ověnčené restauraci Cipriani v New Yorku, ve které vařil pro mnoho světových celebrit, které se za Matteovými specialitami pravidelně vraceli.

cdc pictures-05149Matteo De Carli společně s Lenkou Hermanovou, která má mezinárodní zkušenosti v oblasti managementu pohostinství, nabízejí vynikající kuchyni a služby, díky čemuž je v současné době Casa De Carli považována za jednu z nejžádanějších restaurací staré Prahy. Nedávno také odhalili nové menu, ve kterém samozřejmě nemohou chybět sezónní suroviny a překvapivě i regionální produkty. „Kromě tradičních italských dodavatelů, od kterých odebíráme čerstvé ryby a sýry, mohou hosté ochutnat i produkty českých farmářů.“ Říká šéfkuchař. Má totiž tendenci stále víc používat kvalitní produkci z Čech. „Ryby obvykle dovážíme z Itálie, hovězí a jehněčí bereme z místní produkce“, doplňuje. Pravidelně navíc navštěvuje zeleninové farmy, kde nepoužívají pesticidy. Osobně tak může kontrolovat, jak zelenina roste a v některých případech spolupracuje s farmáři natolik, že na jeho žádost pěstují speciální zeleninu či bylinky, které nejsou normálně k dispozici.

march menu-13Ve zmíněném menu sází Matteo na vynikající artyčokový salát. Tento předkrm má specifickou chuť, kterou harmonicky doplňuje chuť avokáda, limetky a stařeného parmazánu. „Mnoho hostů se s artyčokem v naší restauraci setkala poprvé“, uvádí muž se zápěstím vždy zdobeným kultovním chronografem Omega Speedmaster Mark II. „Naštěstí se naši hosté nebojí experimentovat a nechají si některé pokrmy doporučit“, doplňuje. Z hlavních chodů nového menu dominují ravioly plněné kousky mořského vlka, grilovanými krevetami a coulisem ze sušených rajčat. Neméně zajímavým pokrmem jsou Calamarata těstoviny s mořským ďasem a cizrnou.

march menu-9Zklamaní však nebudou ani konzervativnější hosté, kteří si jistě vyberou z tradičních italských jídel. Svou harmonickou chutí na sebe upozorní italské rizoto z rýže Carnaroli Mignone s králíkem a rukolou nebo rizoto s krevetami z Mazary, mušlemi sv. Jakuba a tonka fazolkami. Jako dezert pak Matteo zvolil dezert s mangem a hořkou čokoládou či čokoládový dezert z čokolády Dulcey a Mangiare. „Naše nové dezerty jsou tím pravým zakončením našeho nového menu,“ uzavírá Matteo de Carli. A čím překvapí nad rámec? Matteo si sám vyrábí pro své hosty talíře a misky, a to tak, aby stylově ladily k pokrmům a interiéru restaurace.

march menu-19

Více z rubriky Gastro

  • Farma v Praze

    Restaurační sféra zaznamenala během roku 2020 velké zemětřesení. Mnoho provozů ukončilo svou činnost. Zůstali jen ti, kteří svým podnikům vdechli duši...

    Marek Zelený11.1.2021
  • PRU58 za oponou

    Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin...

    Jan Pešek7.1.2021
  • Absolut Movement oslavuje diverzitu a soudržnost

    Absolut je právem řazen mezi nejkvalitnější výrobce vodky na světě. Prémiový alkohol, u jehož vzniku stál v roce 1879 „vodkový král“...

    Marek Zelený15.12.2020
  • Italské bombóny Leone v Čechách

    Tradiční bonbóny Leone s opravdovou chutí pravé Itálie jsou nově dostání exkluzivně v síti FAnn parfumerií a na jejich e-shopu. „Jako...

    Marek Zelený8.12.2020
  • Sněhový kopeček ze sítě Lagarto

    Zasněžený sladký kopeček se nemusí sjíždět na lyžích, ale také s vidličkou. První takový kopec je na severu Čech a jede...

    Marek Zelený1.12.2020
  • Italská módní značka Retrosuperfuture ve světě rumů

    Značka Havana Club se spojila s předním italským výrobcem Retrosuperfuture, známým zejména pro svoje barevné acetátové brýle, aby oslavily Havanu jakožto...

    Jan Pešek28.11.2020
  • Havana Club Tributo 2020 pro sběratele

    Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se zajímavou novinkou v limitované edici, kterou...

    Jan Pešek27.11.2020
  • Známe všechny nejlepší restaurace Česka pro rok 2021

    Nejprestižnější knižní průvodce po zážitkových restauracích celé České republiky se jmenuje Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Letos vychází v tištěné...

    Marek Zelený23.11.2020
  • Horké novinky v pekařství PAUL

    Když zima klepe na dveře, není lepší způsob jak se zahřát, než šálkem voňavého horkého nápoje. Hned tři teplé nápoje, které...

    Jan Pešek18.11.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.