Sociální sítě
Nahoru

Krug se páruje s plody moře

Každoročně představuje šampaňský dům Krug svůj jedinečný koncept párování šampaňského s jednou jedinou ingrediencí. Vyzve šéfkuchaře ze svých „Krug Ambasád“, tedy originálních restaurací, se kterými díky jejich kreativitě úzce spolupracuje, aby vytvořili unikátní recept pokrmu přesně padnoucímu k šampaňskému Krug Grande Cuvée. Letos se v hlavní roli představí ryba. Dvanáct oslovených šéfkuchařů mělo tedy možnost se zúčastnit na Mallorce ranního rybolovu, kde čerpali inspiraci k vytváření nového konceptu. Výsledkem je nejenom dvanáct originálních pokrmů vycházejících z šampaňského a konzumována pouze s ním, tedy s Grande Cuveé a nově i Krug Rosé, ale i kniha Tails of the Sea, která celou tuto iniciativu dokumentuje. To je pro znalce opravdu milé překvapení.

GBE25_web.1280.1280
Krug byl založen v Remeši roku 1843 Josephem Krugem, nekonformním vizionářem s nekompromisní filozofií. Pochopil, že skutečnou podstatou šampaňského je potěšení. Realizoval svůj sen nabídnout rok co rok to nejlepší šampaňské, bez ohledu na meziroční výkyvy počasí. Klade vždy důkladnou pozornost na charakter vinic, respektujíc jedinečnost každé viniční trati a jejího vína a buduje zároveň rozsáhlou knihovnu rezervních vín z mnoha různých let. Za pomoci velice originálního přístupu k výrobě šampaňského se rozhodl jít za hranice pojetí ročníkového vína, aby vytvořil nejplnější vyjádření šampaňského každý rok. Založil tak “šampaňský dům”, ve kterém si jsou všechna šampaňská vína rovna, a každé znázorňuje specifický výraz přírody. Krug vždy dostával své pověsti jedinečné značky, vytvářejícího každý rok od svého založení pouze prestižní vína, a to stále v duchu rodinné tradice již šesté generace.

435A7713_web.1280.1280

Více z rubriky Gastro

  • Nejsou bublinky, jako bublinky

    Chystáte se na velkou oslavu Silvestra, nebo jen chcete komorně přivítat příchod nového roku s nejbližšími přáteli a rodinou? Ať zvolíte...

    Jan Pešek12.12.2018
  • Restaurace, která vás povznese blahem

    Levitate. Jak příznačné pro toto místo. Při degustatci tamní kuchyně se totiž budete vznášet blažeností, jak se dají propojit tři různé...

    Martin Macourek7.12.2018
  • Originální oslavy konce roku: Bar and Books

    Přelom podzimu a zimy možná svádí k hibernaci, ti, kteří však prahnou po tom být v centru dění, jsou zde dva...

    Jan Pešek7.12.2018
  • Dárková balení před Vánocemi lákají

    Vánoce jsou tu za pár dní a velká část z nás nemá stále vymyšleno, čím potěší své blízké. U partnerek je...

    Jan Pešek6.12.2018
  • Ryba je Ryba, a to hlavně o Vánocích

    Výtečná polévka z mořských plodů, bezchybné ústřice, humří rolky, ale především čerstvé ryby, které se pár hodin po výlovu dostanou k...

    Libka Safr5.12.2018
  • Křupavé rohlíky od Antonína až do domu

    Antonínovo pekařství v Praze platí již od svého vzniku v roce 2014, kdy na Vinohradech otevřelo první pobočku, za synonymum toho...

    Jan Pešek16.11.2018
  • Metaxa: nejvzácnější řecký destilát

    Celý letošek slaví řecký destilát Metaxa 130. narozeniny. Vyvrcholením oslav bylo uvedení vzácného destilátu Metaxy AEN Despina z původního sudu, kterým...

    Jan Pešek14.11.2018
  • Fusion menu v Bistro Provocateur

    Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom...

    Jan Pešek8.11.2018
  • Skvělá pekárna rozšířila café Nostress

    Nostress cafe restaurant, restaurace s mezinárodní kuchyní v srdci Prahy, se od října 2018 rozšířila o novou pekárnu Nostress bakery ve...

    Jan Pešek6.11.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.