Sociální sítě
Nahoru

Krug se páruje s plody moře

Každoročně představuje šampaňský dům Krug svůj jedinečný koncept párování šampaňského s jednou jedinou ingrediencí. Vyzve šéfkuchaře ze svých „Krug Ambasád“, tedy originálních restaurací, se kterými díky jejich kreativitě úzce spolupracuje, aby vytvořili unikátní recept pokrmu přesně padnoucímu k šampaňskému Krug Grande Cuvée. Letos se v hlavní roli představí ryba. Dvanáct oslovených šéfkuchařů mělo tedy možnost se zúčastnit na Mallorce ranního rybolovu, kde čerpali inspiraci k vytváření nového konceptu. Výsledkem je nejenom dvanáct originálních pokrmů vycházejících z šampaňského a konzumována pouze s ním, tedy s Grande Cuveé a nově i Krug Rosé, ale i kniha Tails of the Sea, která celou tuto iniciativu dokumentuje. To je pro znalce opravdu milé překvapení.

GBE25_web.1280.1280

Krug byl založen v Remeši roku 1843 Josephem Krugem, nekonformním vizionářem s nekompromisní filozofií. Pochopil, že skutečnou podstatou šampaňského je potěšení. Realizoval svůj sen nabídnout rok co rok to nejlepší šampaňské, bez ohledu na meziroční výkyvy počasí. Klade vždy důkladnou pozornost na charakter vinic, respektujíc jedinečnost každé viniční trati a jejího vína a buduje zároveň rozsáhlou knihovnu rezervních vín z mnoha různých let. Za pomoci velice originálního přístupu k výrobě šampaňského se rozhodl jít za hranice pojetí ročníkového vína, aby vytvořil nejplnější vyjádření šampaňského každý rok. Založil tak „šampaňský dům“, ve kterém si jsou všechna šampaňská vína rovna, a každé znázorňuje specifický výraz přírody. Krug vždy dostával své pověsti jedinečné značky, vytvářejícího každý rok od svého založení pouze prestižní vína, a to stále v duchu rodinné tradice již šesté generace.

435A7713_web.1280.1280

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.