Sociální sítě
Nahoru

Dvanáctiletý Glendfiddich pro táty. Hrdiny každého dne.

Blíží se Den otců. Blíží se den, kdy by měl každý táta vědět, že je hrdina. Pokaždé, když pomůže, podpoří, pokaždé, když dodrží svůj slib. Při každodenních maličkostech i velkých životních krocích. Připomeňte 17. června i tomu svému, že dobře víte, jak důležitý pro vás byl, je a bude. Přineste mu pravou skotskou single malt whisky Glenfiddich 12 y.o. 40 % nebo si alespoň na dálku připijte na jeho zdraví.

Glenfiddich GF_12_BOTTLE_TIN.jpg (1)Den otců se u nás, v Čechách, slaví třetí červnovou neděli. Letos tedy 17. června. Ale úplně první oslava otcovství proběhla 19. 6. 1910 ve státě Washington, kdy jistá Sonora Smart Doddová chtěla ocenit svého tátu-vdovce za to, jak se o ni i další sourozence stará. Stala se z toho velká americká tradice, která se pomalu rozšířila do celého světa. V samotných Státech se stal Den otců oficiálním svátkem v roce 1966, díky prezidentu Lyndonu Johnosonovi. A přesto že už nás si své pevné místo ještě hledá, jisté je, že si aspoň malou oslavu zaslouží každý správný táta. Za všechny dobrodružné výpravy, adrenalinovou zábavu, za opravená kola, tajné příspěvky na kino, přehlédnuté průšvihy, za moudrost i nadhled, smysl pro humor i pohotové reakce. Prostě za to, že byl a je, jaký je.

Dát takovému tátovi něco výjimečného, je základ. A single malt whisky Glenfiddich 12 y.o. 40 % je výjimečná přesně tak, jak potřebujete. Podle hodnocení Whisky Magazin má lehké, delikátní aroma evokující šťavnaté ovoce, jako jsou hrušky, třešně nebo švestky. K tomu voní trochu po medu a kouři a v chuti pak najdete i pražené ořechy a dotek vanilky, který se měkce mihne na patře. Nakonec ve vás zůstane dojem příjemně suché whisky obohacené špetkou ovocné čerstvosti. Nejlepší je podávaná při takřka pokojové teplotě (16‒18 °C), možná s kapkou vody. Tak ji ocení každý znalec dobrého pití!

Glenfiddich 12 y.o. je navíc nejprodávanější single malt whisky na světě a má za sebou značku s dlouhou tradicí. Whisky se v palírně Glenfiddich pálí totiž již od roku 1887, kdy ji ve stejnojmenném údolí (v překladu to znamená „Údolí jelenů“) založil William Grant. Zraje v těch nejlepších dubových sudech, které jí dodávají barvu a z velké části i chuť. Po dvanácti letech se pak Glenfiddich 12 y.o. stáčí do typických, trojhranných lahví s logem jelena. Pro tátu (i kohokoli jiného) pak můžete vybírat 0,7 l lahev v designovém tubusovém obalu, nebo mu udělejte radost rovnou dárkovým balením se dvěma stylovými skleničkami.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.