Sociální sítě
Nahoru

Andy Warhol jde do krypto aukce

Kryptoměny zahájily útok na aukční svět. Maecenas je nová platforma, která se představuje jako online trh, který zjednodušuje přístup k výtvarnému umění. Pomocí tohoto projektu může každý investovat do té nejdražší umělecké tvorby, v hodnotě přesahující vždy 1 milion dolarů. Maecenas se spojil s uměleckou galerií Dadiani Syndicate v Mayfair, která je hostitelem první aukce výtvarného umění svého druhu, tedy tzv.Cryptocurrency. To znamená, jak napovídá název, že díla můžete zakoupit pomocí Bitcoin, Ethereum či jiné krypto měny online.

andy-warholjpg

K prodeji bude na aukci 20.6.2018 téměř 49% vlastnictví uměleckého díla Andyho Warhola. Hned po vyhlášení aukce došlo k výbuchu pohybu na umělecké tokenové platformě a to o celých 75,46% za pouhých 24 hodin. Umělecká díla na prodej jsou zástupci klasického stylu Warhola, kolekce Reversal. Ty jsou doplněna oficiálními certifikáty pravosti společnosti Andy Warhol Art Autentiation Board a v současné době jsou díla ceněna na celkových 100 milionů korun. „Poprvé v historii budou tato nesporně kvalitní umělecká díla dostupná všem, kteří budou využívat jedinečnou technologickou platformu vyvinutou společností Maecenas. Nyní můžete vlastnit historii! Není to děsivá strategie, ale vítězství pro všechny, „uvedla Eleesa Dadianiová, zakladatelka syndikátu.

4pfPrg

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.