Sociální sítě
Nahoru

Olomouc hostí Světový pohár v parkurovém skákání, představí se špičkoví domácí i zahraniční jezdci

Tradičně hvězdné obsazení bude mít Světový pohár v parkurovém skákání J&T BANKA CSI3*-W, který bude od čtvrtka hostit areál Equine Sport Centre v Olomouci. Představí se třeba vítězka z roku 2016 Jörne Spreheová z Německa, obhájce loňského prvenství Aleš Opatrný, nejlepší žena českých kolbišť Zuzana Zelinková a na startu se objeví téměř kompletní česká špička.

A.Opatrný_3 (002)Do Olomouce se opět moc těším. Jsou to skvělé závody a panuje tam pokaždé výborná atmosféra i díky nádherné divácké kulise,“ říká Opatrný. „Když tady vjedu na kolbiště, nenakopne mě to na sto, ale na dvě stě procent. Vím, že lidi stojí za mnou, a to mě nastartuje ještě víc,“ rozplýval se před rokem po triumfu, kterému aplaudovalo přes čtyři tisíce nadšených fanoušků.

A.Opatrný_4 (002)Velký zájem je také o letošní ročník, a to mezi příznivci i startujícími. V hlavní kategorii by se mělo objevit 84 jezdců se 170 koňmi z jedenácti zemí světa, kvalitně obsazené však budou i túry pro jezdce do 25 let, juniory a mladé koně.

O.Zvára_1 (002)V Grand Prix, kterou závody v neděli vyvrcholí, si účastníci budou moci splnit kvalifikační limity pro zářijové Světové jezdecké hry v americkém Tryonu a také pro ME 2019 v Rotterdamu. Junioři a jezdci do 25 let pak budou usilovat o kvalifikaci na letošní evropský šampionát ve Francii.

O.Zvára_2 (002)Celková dotace J&T BANKA CSI3*-W Olomouc činí více než 150 tisíc eur (téměř čtyři miliony korun). Vstupné do areálu je po všechny čtyři dny zdarma, pro návštěvníky je připraven i bohatý doprovodný program.

A.Opatrný_1 (002)Světový pohár v parkurovém skákání v Olomouci se už na poli mezinárodních závodů stal tradicí, letos se pořádá již 5. ročník. Mimo jiné tyto závody získaly ocenění jako nejlepší jezdecká akce loňské sezony. I v letošním roce tak budou mít čeští fanoušci možnost sledovat špičkové jezdecké výkony zahraničních jezdců i české reprezentace,“ zve do Olomouce Olga Plachá, prezidentka České jezdecké federace. „Musím také ocenit snahu pořadatelů, že se snaží každý rok přinést divákům i sportovcům něco nového a stále úroveň závodů zvyšují a pomáhají tak propagovat náš krásný sport,“ dodává Plachá. V červnu se již v České republice uskutečnil také Světový pohár ve voltiži a v drezuře.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.