Sociální sítě
Nahoru

Elon Musk vyvinul raketový Tesla Roadster

Tento geniální vynálezce a obchodník nás dokázal překvapit již mnohým. Posílá  přes vesmírný program xSpace rakety do vesmíru, ty mají na palubě automobil Tesla, plánuje město budoucnosti a mnohem víc. Jenže na rozdíl od některých svých kolegů dokáže Elon Musk proměnit tyto smělé plány v realitu. Ne jinak je to s jeho autem budoucnosti značky Tesla, který nyní chystá novou upgradovanou verzi modelu Roadster. Novou generaci lze totiž koupit také s raketovými motory, za nemalý příplatek v tzv. balíčku SpaceX.

roadster-social

Nejsou to samozřejmě ty samé jako na vesmírné lodi Falcon. V podstatě jde o vysoce natlakované nádrže se vzduchem, který bude možné doplňovat elektrickými kompresory napájenými z baterie auta. Takže technicky stále půjde o elektromobil. I bez raketových motorů má nový Roadster v základní verzi nabízet zrychlení 0-100 km/h pod 1,9 sekundy, takže si ani raději nepředstavujme, jaké bude po instalaci těchto motorů, které by měly teoreticky nahradit zadní sedadla. Ovšem přiznejme upřímně, že vlastnictví sportovního vozu s výkonem srovnatelným s vesmírnou raketou, je více než lákavé. Do výroby má jít v roce 2020 a bezpečnost řidiče bude hlídat tzv. rozšířená realita, která pomůže řídit takto naspeedovaný vůz komukoliv, kdo si jej pořídí.

Tesla-Roadster-7

Více z rubriky Extrémy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.