Sociální sítě
Nahoru

Centropol je opět mezi 100 nejvýznamnějšími firmami v ČR

Společnost Centropol potvrdila letošním umístěním v žebříčku Sdružení CZECH TOP 100, že dlouhodobě patří mezi nejvýznamnější energetické firmy v České republice.

HRAD ALES+LENKA (002)Mezi stovkou nejvýznamnějších firem v České republice je stejně jako v loňském roce energetická společnost Centropol. Její obrat se oproti loňsku zvýšil a v roce 2017 přesáhl sedm miliard korun. Výsledky žebříčku, který sestavuje již 24 let Sdružení CZECH TOP 100, byly slavnostně vyhlášeny 13. června ve Španělském sále Pražského hradu.

Hrad 1 (002)Centropol, poskytující služby 300 tisícům odběrných míst, si dlouhodobě drží pozici jednoho z nejvýznamnějších dodavatelů elektřiny a plynu v ČR. Převážnou část odběratelů, zhruba 80 procent, tvoří domácnosti. Zbylých 20 procent jsou obce, firemní sféra, zejména malé a střední firmy, státní a veřejná správa. Mezi významné zákazníky Centropolu patří Pražský hrad, ministerstva, kraje a krajská města, lázeňské domy a nemocnice či ZOO. Energie dodává české skautské organizaci i maloobchodním řetězcům. Na českém trhu s energiemi působí od roku 2002 a jeho majitelem a jediným akcionářem je český podnikatel Aleš Graf (Na snímcích s manželku Lenkou).

hrad3 (002)Trh s energiemi je vystaven obrovské konkurenci. Přesto se nám daří držet naši pozici a dosahovat dobrých ekonomických výsledků. Nejdeme cestou zvyšování cen energií, ale promyšlenou a flexibilní obchodní politikou a získáváním zákazníků novými produktovými řadami a ceníky a přímou komunikací s nimi. Umístění ve stovce největších firem vnímám jako ocenění a zároveň další výzvu,“ uvedl Aleš Graf.

Aleš Graf a Lenka Graf (002)Žebříček 100 nejvýznamnějších firem ČR sestavuje Sdružení CZECH TOP 100 podle tržeb, dosažených firmami za uplynulý rok. Souběžně jsou publikovány žebříčky podle dalších ukazatelů – například podle zisku, produktivity práce, počtu zaměstnanců, ale i podle nárůstových ukazatelů.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.