Sociální sítě
Nahoru

Báječné léto v Hliněné baště

Restaurace Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry je kulinární legendou na mapě výletních Průhonic. Letní oběd či romantická večeře na prosluněné terase u rybníčku patří k zážitkům, na jaké dlouho nezapomenete. Parádně sestavené menu se navíc stále mění, takže pokaždé můžete ochutnat něco nového.

grilovana-chobotnice-restovanou-zeleninou-a-polentouMezi předkrmy na letním menu kraluje lahodný chobotnicový salát se svěžím řapíkatým celerem a křupavými hoblinkami z těsta brick, který je lehce pikantní, šťavnatý a ideálně pasuje do horkého letního počasí. Jeho velkou konkurencí je grilovaný sýr halloumi, proslavený svou unikátní texturou. Tuto oblíbenou středomořskou pochoutku servíruje šéfkuchař Hynek Vávra s melounem, ředkvičkou a granátovým jablkem,  předkrm je příjemně lehký a krásně vás naladí na další chody.

paella-s-morskymi-plody-4Hynek Vávra je pověstný tím, že vaří z čerstvých sezónních surovin, přičemž se rád inspiruje orientálními vlivy, takže s trochou nadsázky míchá Evropu s Asií. To se hodí právě v létě, kterému lehce pikantní chutě s chilli, limetkou či zázvorem dokonale sluší.

argentinsky-rib-eye-steak-s-fikovou-omackou-a-grilovanou-dyni (2)Hvězdou nového menu je perfektní prezentace pečené chobotnice, s jemným a měkkým masem, kterou šéfkuchař podává s mango chilli čatní a salátem z grilovaných paprik, cuket a oliv. Fantastická chuťová souhra hlavních ingrediencí je opět rafinovaně podpořena pikantním čatní, což pokrmu dodává ještě větší šmrnc. Milovníkům masa je pak určen dokonalý argentinský Rib Eye steak s koňakovou omáčkou s fíky a pečenými brambory.

snehova-pavlova-s-kremem-z-mascarpone-a-mucenkou-Mezi poctivě připravenými domácími dezerty, které má na starosti Bára Brožová, překvapí skvostná Pavlova, připravená s mascarpone, jahodami, mangem a mučenkou. Za zkoušku ovšem stojí také česká klasika v podobě knedlíčků z tvarohového těsta s meruňkami, které jsou kreativně doplněny omáčkou z bílé čokolády a pistáciemi.

Více z rubriky Restaurace

  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
  • Prvotřídní hovězí Wellington v Teplicích

    Teplická casual fine dinig restaurace J&J si připravila nové podzimní menu, které je platné po celou sezónu až do zimy. Šéfkuchař...

    Marek Zelený7.9.2021
  • Terasa U Prince bez rezervace

    Terasa U Prince se stala bezpochyby symbolem Prahy. Každý návštěvník je uchvácen výhledem, který je dechberoucí. Kdo nebyl na terase, jako...

    Marek Zelený7.9.2021
  • Na Masarykově nádraží ožila vyhlášená restaurace

    Pražské nádražní restaurace představovaly zejména v době před druhou světovou válkou místo, kde se mohli dobře najíst a příjemně naladit nejen...

    Jan Pešek2.9.2021
  • Menu jako překvapení

    Restaurace Nota Bene na pražské křižovatce I.P. Pavlova začátkem léta přišla se skvělou akcí České retro. Zážitková gastronomická akce v podání...

    Marek Zelený23.8.2021
  • České retro v Nota Bene

    Restaurace Nota Bene na pražské křižovatce I.P. Pavlova přichází s báječnou akcí České retro. Již tento pátk mohou hosté přijít ochutnat...

    Marek Zelený26.7.2021
  • V Pelikánu gastronomie zvyšuje díky novému obsazení kuchyně obrátky

    Podnik Na Příkopech jménem Pelikán lákal v časech minulých nespočet hostů. Nyní vstoupil do současnosti a s velkou grácií. Přípravy, soft...

    Jan Pešek14.7.2021
  • PRU58 lehce otevřelo

    Po předlouhých měsících se sen stal skutečností. Nejrozkvetlejší restaurace v pražských Holešovicích otevřela formou soft openingu 8.6.2021. Zatím se rozkoukává, ale...

    Jan Pešek17.6.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.