Sociální sítě
Nahoru

Báječné léto v Hliněné baště

Restaurace Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry je kulinární legendou na mapě výletních Průhonic. Letní oběd či romantická večeře na prosluněné terase u rybníčku patří k zážitkům, na jaké dlouho nezapomenete. Parádně sestavené menu se navíc stále mění, takže pokaždé můžete ochutnat něco nového.

grilovana-chobotnice-restovanou-zeleninou-a-polentouMezi předkrmy na letním menu kraluje lahodný chobotnicový salát se svěžím řapíkatým celerem a křupavými hoblinkami z těsta brick, který je lehce pikantní, šťavnatý a ideálně pasuje do horkého letního počasí. Jeho velkou konkurencí je grilovaný sýr halloumi, proslavený svou unikátní texturou. Tuto oblíbenou středomořskou pochoutku servíruje šéfkuchař Hynek Vávra s melounem, ředkvičkou a granátovým jablkem,  předkrm je příjemně lehký a krásně vás naladí na další chody.

paella-s-morskymi-plody-4Hynek Vávra je pověstný tím, že vaří z čerstvých sezónních surovin, přičemž se rád inspiruje orientálními vlivy, takže s trochou nadsázky míchá Evropu s Asií. To se hodí právě v létě, kterému lehce pikantní chutě s chilli, limetkou či zázvorem dokonale sluší.

argentinsky-rib-eye-steak-s-fikovou-omackou-a-grilovanou-dyni (2)Hvězdou nového menu je perfektní prezentace pečené chobotnice, s jemným a měkkým masem, kterou šéfkuchař podává s mango chilli čatní a salátem z grilovaných paprik, cuket a oliv. Fantastická chuťová souhra hlavních ingrediencí je opět rafinovaně podpořena pikantním čatní, což pokrmu dodává ještě větší šmrnc. Milovníkům masa je pak určen dokonalý argentinský Rib Eye steak s koňakovou omáčkou s fíky a pečenými brambory.

snehova-pavlova-s-kremem-z-mascarpone-a-mucenkou-Mezi poctivě připravenými domácími dezerty, které má na starosti Bára Brožová, překvapí skvostná Pavlova, připravená s mascarpone, jahodami, mangem a mučenkou. Za zkoušku ovšem stojí také česká klasika v podobě knedlíčků z tvarohového těsta s meruňkami, které jsou kreativně doplněny omáčkou z bílé čokolády a pistáciemi.

Více z rubriky Restaurace

  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Burger s velkým severským B

    Teplice jsou čím dál více navštěvovanějším lázeňským městem severních Čech. Aspektů je několik. Zelenající se příroda, díky snížené těžbě, renovující se...

    Marek Zelený11.8.2020
  • Čaník bez čekání

    Snídani si nech pro sebe, oběd si rozděl se svým přítelem, večeři dej nepříteli. Kdo by to dělal? Každá část dne...

    Marek Zelený5.8.2020
  • Všeumělové na Pavláku

    Nota Bene na Pavláku není jen restaurací, ale místem, kde se lidé baví a vždy se dobře nají. Přirozenost a poctivost...

    Jan Pešek3.8.2020
  • Menu pro druhou polovinu léta v Buddha Bar Restaurant Praha

    Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní...

    Marek Zelený1.8.2020
  • Středomořská atmosféra v Hliněné Baště

    Jedna z nejpříjemnějších restaurací v okolí Prahy boduje hlavně v létě, kdy naplno vynikne její středomořská atmosféra. Prostorná terasa u rybníčku...

    Marek Zelený29.7.2020
  • Na Plovárně otevírá Molo, gastro a kulturní pop-up pod širým nebem

    V zahradách Občanské plovárny otevírá gastro a kulturní pop-up stan Molo. Bistro bar s mezinárodní kuchyní, která se bude pravidelně obměňovat...

    Jan Pešek16.6.2020
  • Staročeská Panna cotta září ve Zlaté hvězdě

    Unikátní dezert, který představuje most mezi starodávnou a moderní českou gastronomií. A který současně ukazuje, jak také může chutnat a vypadat...

    Jan Pešek3.6.2020
  • Ven z kuchyně

    S létem přichází novinka v teplickém J&J Lagartu. Hosté si již navykli na jedinečnou otevřenou kuchyni v interiéru restaurace, ale nyní...

    Marek Zelený18.5.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.