Sociální sítě
Nahoru

Báječné léto v Hliněné baště

Restaurace Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry je kulinární legendou na mapě výletních Průhonic. Letní oběd či romantická večeře na prosluněné terase u rybníčku patří k zážitkům, na jaké dlouho nezapomenete. Parádně sestavené menu se navíc stále mění, takže pokaždé můžete ochutnat něco nového.
grilovana-chobotnice-restovanou-zeleninou-a-polentouMezi předkrmy na letním menu kraluje lahodný chobotnicový salát se svěžím řapíkatým celerem a křupavými hoblinkami z těsta brick, který je lehce pikantní, šťavnatý a ideálně pasuje do horkého letního počasí. Jeho velkou konkurencí je grilovaný sýr halloumi, proslavený svou unikátní texturou. Tuto oblíbenou středomořskou pochoutku servíruje šéfkuchař Hynek Vávra s melounem, ředkvičkou a granátovým jablkem,  předkrm je příjemně lehký a krásně vás naladí na další chody.
paella-s-morskymi-plody-4Hynek Vávra je pověstný tím, že vaří z čerstvých sezónních surovin, přičemž se rád inspiruje orientálními vlivy, takže s trochou nadsázky míchá Evropu s Asií. To se hodí právě v létě, kterému lehce pikantní chutě s chilli, limetkou či zázvorem dokonale sluší.
argentinsky-rib-eye-steak-s-fikovou-omackou-a-grilovanou-dyni (2)Hvězdou nového menu je perfektní prezentace pečené chobotnice, s jemným a měkkým masem, kterou šéfkuchař podává s mango chilli čatní a salátem z grilovaných paprik, cuket a oliv. Fantastická chuťová souhra hlavních ingrediencí je opět rafinovaně podpořena pikantním čatní, což pokrmu dodává ještě větší šmrnc. Milovníkům masa je pak určen dokonalý argentinský Rib Eye steak s koňakovou omáčkou s fíky a pečenými brambory.
snehova-pavlova-s-kremem-z-mascarpone-a-mucenkou-Mezi poctivě připravenými domácími dezerty, které má na starosti Bára Brožová, překvapí skvostná Pavlova, připravená s mascarpone, jahodami, mangem a mučenkou. Za zkoušku ovšem stojí také česká klasika v podobě knedlíčků z tvarohového těsta s meruňkami, které jsou kreativně doplněny omáčkou z bílé čokolády a pistáciemi.

Více z rubriky Restaurace

  • Vapiano: třetí pobočka v Praze

    Míst, kde se můžete skvěle najíst v příjemném prostředí a bez nafoukaných formalit, není nikdy dost. Míst, kde vám navíc uvaří...

    Jan Pešek13.7.2018
  • L’Osteria slavnostně otevřena v Praze v budově Drn

    Restaurace L’Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevírá svou první restauraci v Čechách. Jejím zázemím...

    Jan Pešek27.6.2018
  • Svět chutí bez hranic a zábran

    Léto přeje zahrádkám. A co teprve, když se spojí nevšední gurmánský zážitek s oázou klidu ve vnitrobloku uprostřed centra Prahy? Obojí...

    Jan Pešek14.6.2018
  • Nové menu restaurací Vapiano: tak chutná léto…

    Léto chutná úplně jinak než zbytek roku. Voní spontánností, pohodou, vášní.  Dny jsou od samého rozbřesku naplněné důvody k radosti a...

    Jan Pešek11.6.2018
  • Zajeďte si do Bratislavy na humra

    Bratislava je jediným hlavním městem na světě, které leží na hranici třech států: Slovenska, Rakouska a Maďarska a právě díky své...

    Libka Safr28.5.2018
  • Tipy na lehká francouzská vína, která milují ženy

    Someliér Cédric Picot pracoval po boku Alaina Ducasse v restauraci Louis XV, kam chodila pravidelně na oběd monacká knížecí rodina. Dostal...

    Jan Pešek24.5.2018
  • Renesance italské kuchyně: Casa De Carli

    V Casa De Carli se řídí jednoduchou zásadou: nabídnout chutné pokrmy plné čerstvých, sezónních ingrediencí, inspirované různými oblastmi Itálie. Menu této...

    Jan Lidmaňský23.5.2018
  • Originální přístup v home by Unic

    Hotelové restaurace mají svá specifika. Musí totiž mnohdy pracovat s jedním prostorem pro snídaně, obědy i večeře. A tak, zatímco v...

    Jan Lidmaňský29.4.2018
  • Za jarními gurmánskými zážitky do Hliněné bašty

    Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry, gastronomická legenda na mapě výletních Průhonic, se může pochlubit kompletně zrekonstruovanou terasou umístěnou nad romantickým rybníčkem....

    Jan Pešek16.4.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.