Sociální sítě
Nahoru

Báječné léto v Hliněné baště

Restaurace Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry je kulinární legendou na mapě výletních Průhonic. Letní oběd či romantická večeře na prosluněné terase u rybníčku patří k zážitkům, na jaké dlouho nezapomenete. Parádně sestavené menu se navíc stále mění, takže pokaždé můžete ochutnat něco nového.

grilovana-chobotnice-restovanou-zeleninou-a-polentouMezi předkrmy na letním menu kraluje lahodný chobotnicový salát se svěžím řapíkatým celerem a křupavými hoblinkami z těsta brick, který je lehce pikantní, šťavnatý a ideálně pasuje do horkého letního počasí. Jeho velkou konkurencí je grilovaný sýr halloumi, proslavený svou unikátní texturou. Tuto oblíbenou středomořskou pochoutku servíruje šéfkuchař Hynek Vávra s melounem, ředkvičkou a granátovým jablkem,  předkrm je příjemně lehký a krásně vás naladí na další chody.

paella-s-morskymi-plody-4Hynek Vávra je pověstný tím, že vaří z čerstvých sezónních surovin, přičemž se rád inspiruje orientálními vlivy, takže s trochou nadsázky míchá Evropu s Asií. To se hodí právě v létě, kterému lehce pikantní chutě s chilli, limetkou či zázvorem dokonale sluší.

argentinsky-rib-eye-steak-s-fikovou-omackou-a-grilovanou-dyni (2)Hvězdou nového menu je perfektní prezentace pečené chobotnice, s jemným a měkkým masem, kterou šéfkuchař podává s mango chilli čatní a salátem z grilovaných paprik, cuket a oliv. Fantastická chuťová souhra hlavních ingrediencí je opět rafinovaně podpořena pikantním čatní, což pokrmu dodává ještě větší šmrnc. Milovníkům masa je pak určen dokonalý argentinský Rib Eye steak s koňakovou omáčkou s fíky a pečenými brambory.

snehova-pavlova-s-kremem-z-mascarpone-a-mucenkou-Mezi poctivě připravenými domácími dezerty, které má na starosti Bára Brožová, překvapí skvostná Pavlova, připravená s mascarpone, jahodami, mangem a mučenkou. Za zkoušku ovšem stojí také česká klasika v podobě knedlíčků z tvarohového těsta s meruňkami, které jsou kreativně doplněny omáčkou z bílé čokolády a pistáciemi.

Více z rubriky Restaurace

  • Česnek z lesa

    Do diáře si zapište přelom března a dubna. Záleží na počasí, ale jedno je jisté, přibližně v tomto období přichází čas...

    Marek Zelený7.3.2024
  • Šéfkuchař David Rejhon zazářil mezi světovou špičkou

    Restaurace The Artisan pražského hotelu Marriott s potěším oznamuje, že její šéfkuchař David Rejhon obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“...

    Marek Zelený5.3.2024
  • The Artisan zve na Restaurant Week

    Pražská restaurace The Artisan se i letos zapojí do oblíbené gastronomické události Restaurant Week. Třetí ročník s podtitulem „Jídlo nezná hranic“...

    Marek Zelený27.2.2024
  • Michelinský šéfkuchař navštívil Prahu a slavnostně otevřel restauraci Honoré v Grand Hotelu International

    Legendární pražský hotel uspořádal při příležitosti nového otevření restaurace Honoré šestichodovou večeři, kterou připravil italský michelinský kuchař Angelo Sabatelli. Události se...

    Marek Zelený22.2.2024
  • Cestovatelské víkendy v Babiččině zahradě

    Vyhlášená restaurace Babiččina zahrada za hranicí Prahy u ikonického Průhonického parku si na víkendy připravila cestovatelská menu. Báječné akce, které se...

    Marek Zelený19.2.2024
  • Věčné chorvatské léto v restauraci Deco

    Oblíbená chorvatská rybí restaurace Deco v pražských Modřanech změnila svou adresu. Po více jak dekádě své existence se posunula o zhruba...

    Jan Pešek7.2.2024
  • Láska prochází žaludkem

    Kdo by neznal oblíbenou restauraci za Prahou s tou nejkrásnější zahradou a interiérovými modrými kamny nesoucí název Babiččina zahrada. Rodinná atmosféra...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Valentýnská nabídka od Štěpána Návrata

    Majitel a executive chef fine diing restaurace Benjamin14, virtuálního podniku Café Buddha Delivery a nejrozkvetlějšího asijského fusion počinu PRU58, není nikdo...

    Marek Zelený5.2.2024
  • Dary lesa v restauraci Hvozd

    Ještě to není ani rok co se otevřel Resort Český les a ke stávající hlavní budově Aparthotelu Železná na sklonku podzimu...

    Jan Pešek2.2.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.