Sociální sítě
Nahoru

Hodinky pomáhající želvám

V roce 2017 se společnost Certina stala hrdým partnerem organizace za záchranu mořských želv Sea Turtle Conservancy (STC), která se věnuje ochraně mořských želv a jejich přirozeného životního prostředí. U této příležitosti vytvořil švýcarský výrobce hodinek speciální model – DS Action Diver Sea Turtle Conservancy, ve kterém se propojují expertní znalosti a dovednosti společnosti Certina se zájmy o mořské prostředí organizace STC a výsledkem jsou výjimečné potápěčské hodinky.

Tortuga marina descendiendoAkvamarínová – to je barva organizace STC. Sídlí na Floridě a o záchranu mořských želv se zasazuje již od roku 1959, což je rok, ve kterém Certina slavila evropský úspěch svého konceptu DS. Koncept DS propůjčil modernímu hodinářskému umění zcela novou úroveň spolehlivosti, odolnosti a přesnosti, a dnes je důležitým a vyhledávaným prvkem všech hodinek Certina. Souvislost mezi těmito kvalitami a symbolem ušlechtilé želvy byla tehdy zcela jasná a taková je i dnes. Partnerství s organizací STC je tak dalším přirozeným krokem. Oddanost, nadšení a odbornost obou partnerů se promítá do těchto neobyčejných hodinek, přičemž zisk z jejich prodeje částečně poputuje na podporu cílů STC.

Hodinky DS Action Diver Sea Turtle Conservancy jsou ve svém živlu pod vodou i na souši a splňují všechny požadavky normy ISO 6425 pro potápěčské hodinky. Automatický strojek Powermatic 80 s rezervou chodu 80 hodin, šroubovací korunka a šroubovací dýnko jsou doplněny ultra odolným konceptem DS, zajišťujícím voděodolnost až do hloubky 300 metrů. Náramek z nerezové oceli se saténovým efektem má skládací sponu se dvěma tlačítky a potápěčskou extenzí. Modrá vteřinová ručka a nápis „Diver’s Watch 300 m“ ve stejné barvě odkazují na barvu organizace STC, jejíž nezaměnitelné želví logo je umístěno na dýnku.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.