Sociální sítě
Nahoru

Večeře v Oblacích: Romantika, gastronomie, adrenalin

S jídlem roste chuť. Pražané i návštěvníci metropole jsou lační mimořádných zážitků. A tak není divu, že světově oblíbená atrakce v podobě hodování v oblacích zapustila kořeny také v české metropoli. A už dávno nám nestačí pouhý víkend, v polovině září se bude slavná plošina zvedat do výšky padesáti metrů nad vinohradským parkem rovných jedenáct dní za sebou. Vedle obligátní večeře se v oblacích budou servírovat také pozdní snídaně či obědy.
-057Za výjimečností atrakce s názvem „Večeře v oblacích“ stojí propojení hned několika unikátních zážitků. Špičková gastronomie je provázána s adrenalinovým napětím způsobeným volným sezením vysoko nad zemí a romantickou atmosférou, kterou zajišťuje fantastický výhled na historické centrum metropole. Plošina bude i tentokrát umístěna v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je překrásný výhled na Prahu, zvláště při západu slunce.
-118V letošním roce se budou gastronomické výlety do oblak odehrávat na samotném konci léta, tedy ve dnech od 6. do 16. září, kdy obvykle vládne krásné počasí Babího léta, neboť právě dobré počasí je důležitou podmínkou tohoto nezapomenutelného zážitku. Tou další je pak špičková kuchyně, kterou v letošním roce dostal na starost zkušený šéfkuchař a francouzský rytíř v oboru gastronomie Dalibor Navrátil.
-060Ten připravil pro hodování v oblacích velmi zajímavé menu. Podávat se bude telecí Entrecote v úpravě sous-vide s křupavým bramborovým závinem ve filo těstě, tomatové concasse plněné restovaným řapíkatým celerem, risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami shiitake a červenou řepou, hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha či pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou. Největší hvězdou na vybroušeném menu ovšem bude mille–feuille v překvapivé verzi s grónskými krevetami a lilkovým kaviárem.
Dalibor NavrtilPrávě tento legendární pokrm si zaslouží velkou pozornost, neboť pochází z dílny geniálního francouzského kuchaře Joëla Robuchona a v Česku ho smějí oficiálně připravovat pouze dva šéfkuchaři. Jedním z nich je právě Dalibor Navrátil, který strávil svá učednická léta v předních francouzských restauracích a pod vedením legendárního šéfkuchaře dlouho pracoval. Generálním partnerem pražské zastávky “Dinner in the Sky” je společnost JIP východočeská a.s.
-004A jak probíhá samotné hodování v oblacích? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. V odpoledním čase je nádherný výlet do výšky zpestřen sklenkou šampaňského či jiného drinku.

Večeře v oblacích se pořádají ve 40 zemích světa a zúčastnily se jich již desítky tisíc hostů. Tradičně největším zážitkem je večeře při západu slunce, za kterou v Praze zaplatíte 3640 korun. Večeře v jiných časech bude stát 3 094 korun, oběd vychází na 1534 korun a brunch na 1144 korun. Pokud si hosté chtějí dát v oblacích pouze koktejl, zaplatí 962 korun. Na stránkách si můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny.

Více z rubriky Romantika

  • Jarní výlet na Zbiroh

    Krásné květnové dny lákají na rodinné výlety, a to třeba i za humna. Zajímavým místem, respektive víkendovou destinací, tak může být...

    Marek Zelený11.5.2018
  • Stolování ve stylu Villeroy & Boch

    Dopřejte si společný pokrm na dece pod laskavými slunečními paprsky. Se skvělým jídlem a krásným nádobím z kolekce To Go od...

    Libka Safr11.4.2018
  • Neznámé pokrmy ze známých surovin. To je Valentýn v SIGNATURE restaurant

    Romantický Valentýn zahalený tajemstvím před každým chodem. Takový bude večer 14. února v brněnské designové restauraci Signature. Hosté totiž budou dopředu znát...

    Jan Pešek30.1.2018
  • Nebeský Valentýn

    Dny do svátku všech zamilovaných se radikálně krátí a nejspíš už tajně vymýšlíte, jak by mělo být hýčkání vaší polovičky co...

    Alena Dušková29.1.2018
  • Sladký vánoční pozdrav z Paříže

    Ve francouzském pekařství PAUL dobře ví, jak udělat sváteční chvíle s našimi blízkými výjimečné a ještě příjemnější. Již od 7. listopadu najdete...

    Alena Dušková25.11.2017
  • Valentýnský večer v lunaparku

    Překvapte své milované letošního Valentýna pozváním do příjemného prostředí luxusní restaurace CzecHouse Grill & Rotisserie v hotelu Hilton Prague. Potěšte svou...

    Jan Pešek5.2.2017
  • Valentýnské menu Jana Punčocháře s vínem Champagne Deutz

    Přijďte oslavit den svatého Valentýna do uznávaného pražského restaurantu Grand Cru. Nechte se překvapit specialitami šéfkuchaře Jana Punčocháře a jeho týmu,...

    Jan Pešek3.2.2017
  • Asijský únorový svátek

    Den svatého Valentýna se slaví v anglosaských zemích každoročně 14. února. Kořeny tohoto svátku sahají do starověkého Říma. Současně v tomto...

    Jan Pešek3.1.2017
  • Večeře v oblacích se vrací do Prahy

    Čekání je u konce, do Prahy se znovu vrací mezinárodně úspěšná a oblíbená atrakce v podobě večeře, obědu či drinku servírovaného...

    Břetislav Rott1.6.2016
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.