Sociální sítě
Nahoru

Česko se pyšní nejstarší palírnou v celé Evropě

Mimořádné výročí 500 let letos slaví prostějovská Palírna U Zeleného stromu, která je nejstarším výrobcem pálenky na celém evropském kontinentu a zároveň dnes největším ryze českým producentem lihovin. Palírna U Zeleného stromu, domovina silných značek, jako jsou Stará myslivecká, Hanácká vodka či Blend 42 vodka, pro své spotřebitele chystá v letošním výročním roce hned několik příležitostí k přípitku.

_DSC6495Palírna U Zeleného stromu má ojedinělou historii, která začala již v roce 1518. Ve svých dějinách zažila řadu období vzrůstu i problémů, vlivů politických i vlastnických změn. Jde o unikát nejen v Česku, ale v rámci celé Evropy. „Jubileum 500 let je pro nás příležitostí nejen bilancovat nad dlouhou historií, ale přemýšlet i o budoucí pětistovce. V následujících pěti letech plánujeme až 100% nárůst podílu našich značek na trhu s lihovinami. Zároveň chceme vybudovat jméno jedné značky ve světovém měřítku, její prodejní předpoklad se pohybuje kolem 70 000 hl,“ představuje vizi společnosti její generální ředitel Pavel Kadlec.

_DSC6609ssDo portfolia Palírny U Zeleného stromu patří více než stovka produktů. Mezi nejznámější značky se řadí Stará myslivecká, Blend 42 vodka či Hanácká vodka. „Se svými klíčovými produkty bychom se rádi dostali i za hranice České republiky, naším plánem je proto v následujících letech posilovat především v exportu. Již dnes se mohou lidé s našimi produkty setkat ve dvaceti zemích pěti světových kontinentů,“ doplňuje k plánům Pavel Kadlec.

Palírna U Zeleného stromu patří vedle vlastní výroby i k významným distributorům zahraničních značek lihovin. Na domácím trhu firma distribuuje například značky Bushmills, Koval, Kraken, Jose Cuervo, Pushkin, Berentzen, Garrone. U příležitosti výročí společnost vydá hned tři řady limitovaných edic klíčového produktu Staré myslivecké a zároveň chystá oslavovat realizací přeshraničního projektu, který odtajní v červenci, na své pětisté narozeniny.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.