Sociální sítě
Nahoru

Vapiano: třetí pobočka v Praze

Míst, kde se můžete skvěle najíst v příjemném prostředí a bez nafoukaných formalit, není nikdy dost. Míst, kde vám navíc uvaří jen z čerstvých surovin, podle domácích receptů, a klidně vás nechají nahlédnout do kuchyně, je ještě méně. O to lepší je zpráva, že jedno takové místo přibude. Už za měsíc se totiž restaurace Vapiano rozrostou o dalšího člena. A na autentické italské kuchyni si tak budete moct pochutnat nově i v pražském Myslbeku.

První Vapiano restaurace byla otevřena před 16 lety v Hamburku. Přišla s unikátním konceptem „Fresh Casual Dining“ a odstartovala doslova revoluci v současné gastronomii. Od té doby se síť těchto výjimečných restaurací rozrostla na více než dvě stě poboček po celém světě a jedna z těch nejčerstvějších se právě chystá v Praze. První můžete najít v OC Quadrio ve Spálené ulici. Druhá, s fantastickou prosluněnou terasou, která vás úplně vytrhne z uspěchaného rytmu dne, je v OC Chodov. A třetí z pražské rodiny Vapiano restaurací se právě teď v červenci otevřelo v Galerii Myslbek v ulici Na Příkopě.

Přímo v centru Prahy tak máte možnost zasednout k dlouhému dubovému stolu, pod stoletý olivovník, který je součástí každé pobočky Vapiano, a nechat se v neuvěřitelně klidném prostřední unášet autentickou italskou kuchyní – přesně v duchu motta: „Chi va piano va sano e va lontano!” Tohle staré italské přísloví, jímž se Vapiano inspiruje, totiž říká: kdo žije s lehkostí, v pohodě a nedělá si zbytečné starosti, prodlouží si život a zachová dobré zdraví.

A tak je to v každé pobočce Vapiano. Pohoda a dobré jídlo. Pizza, risotto, saláty, sezónní speciality i domácí pasta, kterou den co den připravují kuchaři- vapianisté v prosklené pasta manufaktuře… Samozřejmostí jsou lokální, zcela čerstvé suroviny, které se mění podle aktuální sezóny.

Více z rubriky Gastro

  • Vánoční edice Hennessy Very Special

    Značka prémiového koňaku Hennessy odhaluje u příležitosti blížících se svátků limitovanou edici legendárního koňaku Hennessy Very Special ve speciálním dárkovém balení....

    Jan Pešek21.10.2020
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.