Sociální sítě
Nahoru

Nejstylovější elektro auto na světě

Vzpomenete si na neuvěřitelně krásný elektrický vůz model Jaguar E-Type, kterým přijeli Princ Harry a Meghan Markle na hrad Windsor? Médii celého světa prošla fotka tohoto jedinečného automobilu a tím se zvedla neuvěřitelná vlna zájmu. Jaguar E-Type Zero byl představen jako prototyp a to loni, divizí Classic značky Jaguar, společně s obnovenou legendární sportovní verzí Reborn. No, a tento zájem kolem svatby a poptávka po elektrickém modelu byla hnacím motorem pro značku Jaguar. Ta nedávno oznámila, že bude stavět omezený počet těchto elektrických miláčků a nabídne je pouze stávajícím majitelům vozů typu E. Je u takové firmy běžné, že limitované edice či jedinečně stavěné modely nabízejí k prodeji jen vybraným klientům a není tomu jinak ani teď.

Elektrická konverze typu E nahrazuje čtyřlitrový šestiválcový motor o objemu 4,2 litru a čtyřstupňovou manuální převodovku elektrickým pohonem poháněným z nového I-Pace. Rozložení a řízení zůstávají podobné způsobu, jaký byl v původním modelu, ale elektrická hnací soustava dává sportovnímu vozidlu větší sílu a větší točivý moment, než samotný originál. Instalovány jsou baterie s výkonem 40 kWh a automobilka tvrdí, že vozidlo nabídne jízdní dosah až 170 kilometrů. Jaguar také ujišťuje, že každá část procesu přeměny je plně reverzibilní. „Byli jsme překvapeni až tak pozitivní reakcí na koncept Jaguar E-type Zero,“ řekl ředitel Jaguar Land Rover Classic Tim Hannig. Vlastnit klasický automobil, který se spojí s budoucností, jsou hlavním odrazovým můstkem divize Jaguar Classic pro další rozvoj. Ti, kteří mají zájem vlastnit jeden Jaguar E-type, si jej mohou objednat již nyní. Lhůta dodání je příští léto.

Více z rubriky Speciály

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.