Sociální sítě
Nahoru

Prodlužte si léto a vydejte se do exotiky. Přinášíme tipy na nejlepší destinace

Nejteplejší měsíce již pominuly, a pokud přemýšlíte, kam se jet na podzim ještě trochu ohřát a přitom zažít dovolenou snů, máme pro vás několik tipů. S myTimi, virtuálním cestovním pomocníkem, vás její plánování a organizace nemusí stát celé jmění a všechen volný čas.

Thajsko, ráj na zemi

Pokud se chcete vydat za hranice Evropy, existují destinace, které si po vstřebání kulturního šoku můžete užít naplno. Jednou z těchto zemí je Thajské království. Na jihu, severu a východě se střídá několik ročních období, a jestliže jsou někde zrovna monzuny, na jiném pobřeží může být slunečno. Krásné pláže, rýžová pole, klenoty pod ochranou UNESCO a spící, ležící i sedící Buddha ze zlata i stříbra na každém kroku.To jsou synonyma pro Thajsko.

Vietnam, místo pro milovníky přírody

Ve Vietnamu v severních provinciích Ha Giang, Cao Bằng nebo Bắc Kạn si na své přijdou především milovníci přírody. Právě tyto tři oblasti se dají v 10 dnech bez stresu (pokud ignorujete vietnamské horlivé řidiče) projet na motorce či skútru a bydlet ve vesničkách, které ani zdaleka neopustily své staré zvyky.

Opravdové skvosty nabízí také třetí největší stát jihoamerického kontinentu, Peru. Země proslulá andskými vrcholky a pouštěmi si vás získá. Když už ji navštívíte, musíte si naplánovat výlet na obdivuhodné Machu Picchu a nevynechat ani jezero Titicaca.

Srí Lanka pro gastronomické nadšence

Kam se ještě můžete jet ohřát? Například Srí Lanka se může pochlubit pálivou a výbornou kuchyní, kde za jídlo zaplatíte snad nejméně v celé Asii. Těšit se můžete nejenom na krásné počasí, pláže, ale i dechberoucí čajové plantáže.

Krásy Evropy

Pokud vás lákají spíše hranice Evropy a jste fanoušky aktivní dovolené, Španělské království nabízí několik krásných míst. Například proslulou Granadu s pohledy na zasněžené vrcholky Sierra Nevady a jihošpanělský skvost Costa del Sol, v překladu Pobřeží slunce. Dříve typické maličké rybářské osady nahradily oblíbené turistické destinace.

Jestliže jste spíše milovníci módy, kávy, špaget, pizzy a mořských plodů, nadchne vás Itálie. Nejen pro svou bohatou kulturu a krásně barevná zákoutí. I v případě tohoto evropského města by byla škoda zůstat na jednom místě. Zní to jako pohádka, ale nemáte čas si vše naplánovat nebo nejste plánovací typ? Eventuálně se bojíte, že byste všechna místa v Thajsku nezvládli navštívit a příprava by vám dala zabrat? Ať je důvod jakýkoliv, česky startup myTimii nabízí zákazníkům služby v podobě naplánování dovolené na míru. „myTimi už pomohl například vyhledat pro konkrétní termín nejvýhodnější letenky do Thajska a sestavit itinerář roadtripu po Norsku. Stejné to bylo i s naplánováním výletu do Skotska, klient se chtěl ale cestou podívat i do Belgie. Každému se snažíme připravit doprovodný program na míru, doporučit správné ubytování a vyhovět všem účastníkům i přesto, že mají odlišné zájmy,“ říká Jan Skovajsa, zakladatel projektu myTimi.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.