Sociální sítě
Nahoru

V Mladé Boleslavi bylo otevřeno unikátní Inovační centrum Aufeer Design

Na konci srpna bylo slavnostně otevřeno unikátní Inovační centrum Aufeer Design v Mladé Boleslavi. Slavnostního otevření se zúčastnili významné osobnosti města Mladá Boleslav, mimo jiné i např. Ing. Petr Hrdlička, český automobilový konstruktér a vývojář Škody Favorit.

Na slavnostním otevření byly odhaleny studie automobilu AF1 a AF2. Na těchto studiích pracoval tým pod vedením Branislava Maukše MA, který se stal ředitelem Inovačního centra Aufeer Design a který dříve působil jako Senior Designer u Pininfariny v italském Turíně. Na tomto prestižním místě pracoval především na projektech pro značku Ferrari.

Aufeer Design je mezinárodní společnost, která se specializuje na designérské, vývojové, konstrukční a výpočtové produkty a služby v oblasti automobilů, kolejových vozidel a letectví. Již 18. rokem působí na trhu nejen v ČR, ale i v zahraničí. Otevřením Inovačního centra Aufeer Design se společnost stala silným hráčem v komplexním vývoji auta ve střední Evropě.

Jedním z hlavních záměrů nového Inovačního centra Aufeer Design je vytvořit prostředí, kde bude mít talentovaný tým vývojářů společně se stávajícími a novými klienty možnost rozvíjet své návrhy na fyzických designových modelech i funkčních prototypech. Inovační centrum Aufeer Design má k dispozici nejmodernější technologie a špičkové vybavení, díky nimž společnost vstoupila do světa komplexního procesu vývoje automobilu. V nově vybudovaném centru se soustředí know-how a specialisté z oborů designu, modelářů, sketch modelingu, digitalizace, a-class specialistů a výpočtářů za účelem nastartování uceleného kreativního a efektivního procesu výzkumu a vývoje za minimální potřeby subdodávek.

„Hlavním cílem bylo vybudovat komplexní portfolio služeb tak, aby společnost byla schopna reagovat na sílící požadavky zákazníků po ucelených výzkumných řešeních na klíč,“ uvádí Jan Plachý, zakladatel a jednatel společnosti Aufeer Design. Inovační centrum je unikátní nejen svým zázemím a vybavením, ale i tím, že dokáže zajistit komplexní proces vývoje automobilu od 2D skici přes 3D virtuální model až po fyzický model auta 1:1.

Díky otevření Inovačního centra Aufeer Design se společnost zařadila do elitní skupiny firem ve střední Evropě, která bude schopna poskytovat všechny tyto služby na jednom místě, uvádí generální ředitel Aufeer Design pan Martin Zabadal. Aufeer Design disponuje mezinárodním týmem více jak 215 specialistů, kteří již nyní pracují na projektech, o kterých se zatím nesmí mluvit. Za pár let o nich bude mluvit každý – pracují na vizích budoucnosti.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.