Sociální sítě
Nahoru

Vydražte si Einsteina

Aukční dům Christie´s připravil další zajímavou dražbu, která nenechá sběratele chladnými. Do svého portfolia zařadila Dopis bohu Alberta Einsteina, který se v něm zpovídá ze své víry, židovského původu a ze všech otázek lidského bytí. Je to poměrně unikátní dokument, který sice nepověsíte do svého domu mezi ostatní drahé obrazy a sochy, ale jistě se bude vyjímat ve vaší pracovně. Peter Klarnet, specialista na staré listiny a knihy firmy Christie´s řekl: „Je pro nás ctí dražit takový významný dokument, který je zároveň vědeckým dokumentem o otázkách víry a lidské existence.“ Dopis byl původně adresován filozofovi Erikovi Gutkingovi, jako reakce na jeho knihu na toto téma. Albert Einstein chtěl vyjádřit svůj pohled na otázku Boha, víry a existence lidstva.

Dnes je tento „Dopis o Bohu“ považován za zásadní dokument, který nám předává myšlenky geniálního vědce, který tím vyjádřil veškerý pohled na otázku postavení Boha a víry v našich životech. Vidět jej naživo můžete momentálně v Pace Gallery v San Francisku od 25.10., aby jste před samotnou aukcí měli možnost nasát její „boží“ energii i vy. Od 1.11. pak v newyorské pobočce a samotná aukce proběhne po 3.12. Samotná cena není zatím známa, ale předpokládá se, že se vyšplhá do astronomických výšin, protože takový dopis existuje prostě jen jeden. Pro sběratele má nevyčíslitelnou hodnotu. Pokud chcete do své kanceláře pověsit něco opravdu působivého, tak tuto aukci nepropásněte.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.