Sociální sítě
Nahoru

Nejprogresivnější kolekce Astron GPS Solar všech dob

Kolekce Astron zaznamenává fenomenální úspěch již od představení prvních hodinek v roce 2012. Během šestileté existence si neodolatelnou kombinaci praktických a plně využitelných výhod technologie Seiko GPS Solar s unikátním designem Astron oblíbily stovky tisíc světoběžníků a milovníků hodinek. Za tuto dobu se rozšířilo také spektrum kalibrů Seiko GPS Solar, takže Astron nyní nabízí verze s chronografem, duálním časem, světovým časem a velkým datem.

Uvedením zcela nového kalibru 5X s tou nejpokročilejší funkčností se dnes začíná psát nová kapitola historie solární technologie GPS Astron. Hodinky nové řady Astron 5X o průměru 42,9 mm a výšce 12,2 mm jsou nejmenší a nejtenčí solární hodinky s GPS na světě.

Za účelem zvýšení rychlosti a kvality připojení k GPS prošla každá komponenta modulu GPS konstrukčním vylepšením. Manipulace s kalibrem 5X je také rychlejší a intuitivnější než kdy dřív. Například díky systému navzájem nezávislého pohybu hodinové, minutové a vteřinové ručky je ke čtrnáctihodinovému posunu mezi tokijským a newyorským časem zapotřebí pouhých tří vteřin. Nové funkce dále nabízejí automatické nastavení letního času a umožňují nositeli okamžitě přepínat mezi domácím a místním časem na hlavním číselníku.

Pohodlné nošení na zápěstí je dále umocněno novým zpracováním spony, umožňující provádění menších nastavení – tuto výhodu nositelé ocení zejména v případech, kdy pod vlivem například teplotních změn dochází ke zvýšení či snížení obvodu zápěstí.

Hodinky nové řady Astron 5X  se stejně jako jejich předchůdci dají stisknutím jediného tlačítka nastavit na Vaše časové pásmo* prostřednictvím připojení k satelitní síti GPS, k čemuž využívají pouze energii získanou ze světla. Díky tomu nikdy nevyžadují výměnu baterie a zároveň vykazují fascinující přesnost atomových hodin s odchylkou jediné vteřiny za 100 000 let. K satelitní síti GPS se hodinky připojují dvakrát denně; poprvé, když senzor na číselníku detekuje světlo, a podruhé v čase zvoleném a nastaveném nositelem. Jde o dokonalé hodinky pro cestovatele po celém světě.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.