Sociální sítě
Nahoru

Dominikánská republika: Po stopách Kolumba do Santo Dominga

Přemýšlíte, kam na dovolenou a láká vás exotika? Vydejte se do Dominikánské republiky. V prvním ze seriálu článků se přeneseme do Santo Dominga, hlavního města této oblíbené karibské destinace. Proč sem vyrazit a která místa byste při jeho návštěvě neměli vynechat?

Santo Domingo se nachází na jižním pobřeží Dominikánské republiky nedaleko plážových letovisek Juan Dolio a Boca Chica. Turisty oblíbená Punta Cana pak leží od Santo Dominga vzdálená přibližně 2,5 hodiny jízdy.  Památky UNESCO

Santo Domingo založil v roce 1496 Bartoloměj Kolumbus, bratr slavného Kryštofa. Metropole se pyšní nejstaršími památkami Nového světa jako je katedrála Primada de Américas, první univerzita a nemocnice. Koloniální zóna je od roku 1990 zapsaná na Seznam světového dědictví UNESCO.

Dominikánská metropole je známá spoustou muzeí a galerií. Za návštěvu stojí např. Královské muzeum (Casas Reales), Muzeum dominikánského lidu, Přírodovědné muzeum, nebo monumentální maják Faro de Colón postavený při příležitosti pětistého výročí objevení Ameriky.

Na Španělském náměstí Plaza de España můžete obdivovat palác Alcázar de Colón, kde žil Kolumbův syn Diego a jehož interiér dnes slouží jako muzeum. Na náměstí se o víkendech konají oslavy Santo Domingo de Fiesta, kde si můžete zatančit typické místní tance merengue a bachatu.

Výborná kuchyně

Procházku koloniálními uličkami zakončete v některé z místních restaurací. Ochutnat můžete masovou polévku sancocho, pokrm la bandera, nebo smažené banánové placky tostones. Vynikající jsou také pokrmy z čerstvě ulovených ryb. Dobré jídlo zapijte ovocnou šťávou z manga či papáji. Z alkoholických nápojů můžete zkusit pivo El Presidente, nebo koktejly Coco Loco (rum v kokosu) a Santo Libre (sprite s rumem).

V Santo Domingu se nachází také největší botanická zahrada Karibiku, a dokonce i jeskyně Los Tres Ojos s dochovanými indiánskými malbami.

Na severní pobřeží

Vydáte-li se z hlavního města směrem na sever, za tři a půl hodiny dorazíte do přímořského města Puerto Plata s viktoriánskou minulostí. V Puerto Plata se nachází také pevnost San Felipe, jedna z nejstarších v Karibiku, a okolní pláže nabízejí perfektní podmínky pro vodní sporty od kiteboardingu přes windsurfing po potápění. O tom už ale více v některém z příštích článků.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.