Sociální sítě
Nahoru

Popová houslistka Lucie Klásek přichází s unikátním projektem

Hudební obrazy propojené strhující pohybovou, vizuální i světelnou složkou. To vše čeká 29. října od 19:30 na návštěvníky Anežského kláštera v úchvatných prostorech Salvátorské kaple v Praze. Exkluzivní vystoupení popové houslistky Lucie Klasek, která se pro tuto příležitost spojila s módní návrhářkou Annou Mareškovou, podpoří videomapping Jana Morávka. Tato kombinace slibuje nezapomenutelný audiovizuální zážitek. Hudební trio The Stringz ve složení Lucie Klasek (housle), Alexandr Khristianov (piano) a Ladislav Mariaš (cello) na chystaném koncertu pokřtí svoje debutové EP s názvem „Stringz Generation”, které vznikalo pod taktovkou londýnského Iron Worlds Studios. Soubor doplní rytmická sekce ve složení Radek Doležal (bicí) a Ondra Podhajský (basa).

The Stringz mě osobně přesvědčili perfektní sehraností a schopností vytvořit ve třech lidech velkou porci brilantně zahrané a zaranžované muziky. Nejúčinnější jsou u nich společné melodické linky Klásek a Mariaše, které jsou vkusné a potěší nejedním zdařilým momentem. Rytmiku, aranže i perfektní stylizaci popových fláků s přesahy do jazzu a filmové hudby umně dokáže zinscenovat pianista Christianov,“ uvádí Milan Bátor, hudební kritik a redaktor.

Připravovanou show doprovodí ukázka z tvorby módní návrhářky Anny Mareškové, jejímž vyjádřením je pocta křivkám ženského těla, kvalitní materiály a patrná tendence futurismu zachovaná v čistých liniích. Inspirace kolekce vychází z japonského minimalismu v kombinaci s koženými ručně vyráběnými doplňky.

Vedle klasické hudby, jako je Jenkins, Vivaldi, Bach interpretují The StringZ také  hity známých interpretů současné světové pop scény, kterými jsou David Guetta, Bruno Mars, Adele. To vše doplňuje vlastní autorskou tvorbou. (Alexander Khristianov – Stringz Generation – singl, po kterém je EP pojmenováno). Hudebníci propojují brilantní techniku, s moderními žánry a rockerskou energií a překračují hranice klasického pojetí. Projektem The StringZ navazuje Lucie Klasek na předchozí úspěšný projekt femme2fatale a pokračuje tak v tvorbě na poli ryze instrumentální hudby.

Více z rubriky Hudba

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.