Sociální sítě
Nahoru

Klenotnictví Beny slaví čtvrt století v Čechách

Klenotnictví Beny slaví v tomto roce čtvrt století na českém trhu. Prosperující rodinná společnost za tu dobu rozšířila nabídku šperků a diamantů o zastoupení světově proslulých značek hodinek. Prodává je už na třech vyhlášených adresách v centru Prahy a nabízí nejen nadstandardní služby, ale i svou vlastní výrobu šperků a rychlý servis výrobků všech prodávaných značek.

Šperkařské umění vždy vyžadovalo talent a zkušenosti. V rodině Topalli, které zlatnictví Beny patří, najdeme obojí. V roce 1976 jej v Chorvatsku v překrásném prostředí istrijské Rovinje založil Tunë Topalli.  Své zkušenosti z výroby, zpracování šperků i obchodu s diamanty pak předal synovi Zefovi Topallimu. Ten rodinnou firmu, která od roku 1996 působí pod značkou Beny, značně rozšířil.

Na český trh vstoupila rodina Topalli v roce 1992 a okamžitě vzbudila svou nabídkou jedi-nečných luxusních šperků velký zájem zákazníků. Od roku 1993 působí na Václavském náměstí 52, Praha 1, kde nad prodejnou sílí také dílna, v níž vznikají originální šperky vlastní značky Beny a jsou také prováděny servisní opravy. V současnosti najdeme klenotnictví Beny už na třech prestižních pražských adresách, vedle Václavského nám. také v Pařížské ul. 8 a v Karlově ul. 18.

Doménou rodinné firmy, kterou dnes vede vnuk zakladatele Arben Topalli, jsou luxusní šperky a hodinky. Specializuje se však také na prodej investičních diamantů a nabízí i natahovače hodinek Buben & Zörweg. Vše vyniká prvotřídní kvalitou a vzhledem.

Nejvýraznějším praktickým zdobným doplňkem mužů i žen jsou v moderní době stále ještě náramkové hodinky. Jednotlivá klenotnictví BENY jsou doslova výstavní síní jejich pres-tižních značek, mezi nimiž najdeme Parmigiani, Chopard, Zenith, Franck Muller, Mont Blanc, Corum, Baume Mercier, CVTOS, TAG Heuer, Longines, Bell & Ross, Perrelet, Maurice Lacroix a Frederique Constant. Zcela exkluzivně zastupuje v Praze Kle-notnictví BENY značky Parmigiani, CVTOS, Corum a Arnold&Son.

Obdivuhodná je však vedle hodinek i nabídka nádherných šperků vysoké kvality. Mezi skvosty vyhlášených výrobců jako jsou např. Crivelli, Magerit, Zancan a Marco Bicego do-slova září šperky, které rodina Topalli vyrábí ve vlastní dílně na Václavském náměstí pod značkou Beny. Jejich dokonalé zpracování a okouzlující design zaujme na první pohled.

Maximální orientaci na zákazníka prokazuje rodina Topalli i tím, že ve svých klenotnictvích poskytuje dokonalý servis pro všechny značky šperků a hodinek, které zastupuje. Výměnu baterií, čištění a základní opravy provádějí zkušení odborníci přímo v prodejnách Beny. U složitějších zásahů jsou v kontaktu přímo se samotnými výrobci. To vše s garancí rychlého jednání a privilegovaného zacházení.

Klenotnictví Beny může v současnosti slavit úspěšné čtvrtstoletí na českém trhu hlavně díky zásadám, kterých se drží od svého vzniku. Rozvíjí odkaz silné rodinné tradice a neustále dbá na vysokou odbornost a individuální přístup k zákazníkům, kterým se snaží nabízet široké portfolio vždy prvotřídních značek šperků a hodinek.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.