Sociální sítě
Nahoru

Garáže slavných vám svými kolekcemi vezmou dech

Krása střídá nádheru, rychlost střídá stará klasika. Slavné celebrity svou lásku k autům umí náležitě projevit. Nahlédněte do jejich garáží.

Hollywoodské hvězdy, úspěšní rappeři, sportovci, módní návrháři i televizní moderátoři patří v současnosti mezi nejbohatší celebrity světa, které už ani neví, co dělat se všemi svými vydělanými penězi. A tak je investují. A investují je do něčeho, co milují a s láskou opečovávají. A to něco jsou velmi často auta. Některé garáže slavných nás ale dokáží velmi překvapit.

Rychlost střídá stará klasika

Lewis Hamilton

Láska k autům jednoho z nejúspěšnějších řidičů světa, profesionálního závodníka Formule 1, je hmatatelná nejen na trati, ale i v soukromí. Vlastní rychlé a drahé auta jako Pagani Zonda 760 LH, McLaren P1, Ferrari Laferrati nebo Ford Shelby Cobra.

Rowan Atkinson

Známe ho jako poťouchlého Mr. Beana jezdícího v křiklavě zeleném MINI 1000. Ve skutečnosti je to ale pravý britský gentleman s vytříbeným vkusem a stylem. Jeho sbírka zahrnuje vozy jako Aston Martin V8, Bentley Mulsanne, Mercedes SLS AMG, 1938 BMW 328, 1952 Jaguar MK7 nebo 1964 Ford Falcon.

Vlastnil také vzácně fialový McLaren F1, který dvakrát havaroval. Před několika lety ho prodal za neuvěřitelných 8 miliónů liber.

David Beckham

Nejznámější fotbalista světa, módní ikona a otec čtyř dětí nezapře svůj britský původ. Za zdmi své garáže parkuje mnoho britských automobilů, najdeme mezi nimi dva Rolls Royce, Phantom a Ghost, Bentley Continental Supersport, Bentley Mulsanne. Adrenalin si rád zvedne při řízení Jaguaru F-Type nebo McLeranu MP4-12C Spider.

John Travolta

I když není vlastníkem nejluxusnějšího vozového parku, má „pouhých“ 15 aut, své místo si v tomto seznamu určitě zaslouží. V jeho garáži totiž nestojí jen auta. Za prací či na dovolenou může přímo z garáže odletět jedním ze svých letadel.

Ralph Lauren

Ikonický módní návrhář bere i auta jako umělecké předměty. Jeho sbírka nejluxusnějších vozů planety patří k ozdobám světového sběratelství. Najdeme v nich téměř 70 naleštěných krasavců na černém koberci a bílých piedestalech. Patří mezi ně například McLaren F1 LM, Lamborgini Reventon, 1930 Mercedes-Benz SSK “Count Trossi”, 1962 Ferrari GTO, Mercedes Benz SL 300 Gullwing nebo 1938 Alfa Romeo 8C 2900B Mille Miglia.

Brunejský sultán

Největší kolekci aut na světě se podařilo nashromáždit brunejskému sultánovi. Vlastní jich přes neuvěřitelných 7 000 a jejich hodnota se odhaduje na 5 biliónů amerických dolarů!

Sbírka obsahuje doslova stovky vozů značky Mercedes Benz, Rolls Royce, Ferrari, Bentley, BMW, Jaguar, Porshe, McLaren, Aston Martin, Lamborghini nebo Koenigsegg. Určitě vás tedy nepřekvapí, že limuzínu Rolls Royce Silver Spur II a jeden ze svých Mercedesů nechal pokrýt 24 karátovým zlatem.

Všichni slavní vášeň pro luxusní auta nesdílejí

Luxusní auta ale nejsou pro každého. Spousta oblíbených celebrit si na drahých modelech nepotrpí a za svými garážovými vraty parkují auta, ve kterých můžete jezdit i vy.

  • Známý herec, producent a aktivista za ochranu životního prostředí, Leonardo DiCaprio, řídí hybridní Toyotu Prius v hodnotě přibližně 700 000 Kč.
  • Daniel Radcliffe, představitel Harry Pottera, si jako nejbohatší dítě Británie k 18. narozeninám pořídil Fiat Grande Punto a má ho dodnes.

  • Zakladatel a CEO Facebooku Mark Zuckenberg, sice řídí auta tři, jde ale o běžně cenově dostupné modely Honda Fit, Wolkswagen Golf TDI a Acura TSX.
Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.