Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že ty nejlepší věci vyžadují čas, dovednosti a řemeslo. Stejně jako ikonický ultra prémiový blend Chivas Regal 18, který v sobě ukrývá více než 85 chuťových stop.
Vznikl tak vůbec nejsložitější stroj na nalévání whisky, jediný svého druhu na světě. Jeho cílem je přimět lidi nejenom zpomalit, ale zamyslet se a užít si věci, které stejně jako v běžném životě nemohou a neměly byt být zjednodušovány. Na jeden večer si stroj mohli prohlédnout a vyzkoušet také hosté unikátní akce Chivas Regal 18, která se za doprovodu moderátora Petra Vágnera a whisky znalce a ambasadora Zdeňka Kortiše konala v noblesních prostorách pražského hotelu Mandarin Oriental. Mezi známými hosty nechyběl např. režisér Jan Hřebejk, kaskadér Josef Šiler alias Pepa Sršeň nebo módní návrhářka Taťána Kovaříková.
Inspirovaný klasickými stroji karikaturisty Rubeho Goldberga, stroj Chivas 18 je originální zařízení na servírování whisky složené z dílů využívaných v mateřské palírně Strathisla značky Chivas ve Skotsku. Jsou v něm začleněny části nezbytné pro výrobu whisky, jako je fermentování, destilování, zrání a míchání. Po vhození kovové kuličky do měděné trubice je zahájen proces, během kterého spolu ručně vyráběné části stroje hladce pracují a posílají kuličku na cestu přes sérii spirál, výtahů a protivah, ústící ve dva dokonale nalité panáky whisky Chivas Regal 18. Celý proces trvá 85 vteřin, tedy tolik, kolik má whisky chutí.
Oceňovaný Chivas Regal 18 YO je prémiový blend, smíchaný z více než dvaceti výjimečných sladových a obilných whisky z celého Skotska, které zrály alespoň 18 let. Expertíza míchání whisky master blendera Colina Scotta, jež Chivas Regal 18 YO poprvé představil v roce 1997, spojená s dlouhou dobou zrání, jsou klíčovými ukazateli toho, že některé věci v životě nelze zjednodušit ani uspěchat.