Sociální sítě
Nahoru

Chivas 18 má svůj stroj

Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že ty nejlepší věci vyžadují čas, dovednosti a řemeslo. Stejně jako ikonický ultra prémiový blend Chivas Regal 18, který v sobě ukrývá více než 85 chuťových stop.

Vznikl tak vůbec nejsložitější stroj na nalévání whisky, jediný svého druhu na světě. Jeho cílem je přimět lidi nejenom zpomalit, ale zamyslet se a užít si věci, které stejně jako v běžném životě nemohou a neměly byt být zjednodušovány. Na jeden večer si stroj mohli prohlédnout a vyzkoušet také hosté unikátní akce Chivas Regal 18, která se za doprovodu moderátora Petra Vágnera a whisky znalce a ambasadora Zdeňka Kortiše konala v noblesních prostorách pražského hotelu Mandarin Oriental. Mezi známými hosty nechyběl např. režisér Jan Hřebejk, kaskadér Josef Šiler alias Pepa Sršeň nebo módní návrhářka Taťána Kovaříková.

Inspirovaný klasickými stroji karikaturisty Rubeho Goldberga, stroj Chivas 18 je originální zařízení na servírování whisky složené z dílů využívaných v mateřské palírně Strathisla značky Chivas ve Skotsku. Jsou v něm začleněny části nezbytné pro výrobu whisky, jako je fermentování, destilování, zrání a míchání. Po vhození kovové kuličky do měděné trubice je zahájen proces, během kterého spolu ručně vyráběné části stroje hladce pracují a posílají kuličku na cestu přes sérii spirál, výtahů a protivah, ústící ve dva dokonale nalité panáky whisky Chivas Regal 18. Celý proces trvá 85 vteřin, tedy tolik, kolik má whisky chutí.

Oceňovaný Chivas Regal 18 YO je prémiový blend, smíchaný z více než dvaceti výjimečných sladových a obilných whisky z celého Skotska, které zrály alespoň 18 let. Expertíza míchání whisky master blendera Colina Scotta, jež Chivas Regal 18 YO poprvé představil v roce 1997, spojená s dlouhou dobou zrání, jsou klíčovými ukazateli toho, že některé věci v životě nelze zjednodušit ani uspěchat.

Více z rubriky Degustace

  • Maso v La Rotondě

    Restaurace La Rotonde, která se nachází v zadním traktu hotelu Alcron počátkem května přichází se změnou konceptu po všech stránkách. Co...

    Jan Pešek14.5.2019
  • Festival Praha pije víno oslaví osmitisící ročník vína

    Festival Praha pije víno, vinařský festival autentických vín, který patří k největším v Evropě, se od 24. do 25. května 2019...

    Jan Pešek9.5.2019
  • La dolce vita: Divinis

    Temperament italské kuchyně dokáže odbourat anonymitu. Nevěříte? Stačí na chvilku zabloudit ve spletitém labyrintu cest staré Prahy a zavítat do jedné...

    Jan Lidmaňský1.5.2019
  • Alcron na skok v populárním Taru

    Ve vyhlášené restauraci Alcron vládne head chef Jakub Černý a ten se rozhodl nejen chuťově obohatit menu, ale také restauraci Alcron...

    Marek Zelený15.4.2019
  • Vegetariánský gastro orgasmus

    Šéfkuchaři fine dining restaurace Benjamin tentokrát sestavili menu, které potěší oko, žaludek i celé tělo všech vegetariánů a zajisté nejen jich....

    Jan Pešek5.4.2019
  • TAG Heuer zaštítí pražskou World Wine Show 2019

    Špičková gastronomie a svět luxusních hodinek se snoubí už desítky let. Mezi svými ambasadory tak mají špičkové kuchaře téměř všichni prestižní...

    Jan Lidmaňský21.2.2019
  • Novinka v Cihelně. Hosté vybírají jarní menu

    S tímhle nápadem jste se v pražských restauracích ještě nesetkali. V malostranské Hergetově Cihelně, vyhlášené především díky skvělé poloze na břehu...

    Jan Pešek28.1.2019
  • Grand Jour de Champagne ve znamení růstu

    Zájem o letošní XII. ročník prestižního festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2018 je enormní a bez nadsázky lze říci, že...

    Jan Pešek27.10.2018
  • Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

    Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí...

    Jan Lidmaňský24.9.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.