Sociální sítě
Nahoru

Chivas 18 má svůj stroj

Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že ty nejlepší věci vyžadují čas, dovednosti a řemeslo. Stejně jako ikonický ultra prémiový blend Chivas Regal 18, který v sobě ukrývá více než 85 chuťových stop.

Vznikl tak vůbec nejsložitější stroj na nalévání whisky, jediný svého druhu na světě. Jeho cílem je přimět lidi nejenom zpomalit, ale zamyslet se a užít si věci, které stejně jako v běžném životě nemohou a neměly byt být zjednodušovány. Na jeden večer si stroj mohli prohlédnout a vyzkoušet také hosté unikátní akce Chivas Regal 18, která se za doprovodu moderátora Petra Vágnera a whisky znalce a ambasadora Zdeňka Kortiše konala v noblesních prostorách pražského hotelu Mandarin Oriental. Mezi známými hosty nechyběl např. režisér Jan Hřebejk, kaskadér Josef Šiler alias Pepa Sršeň nebo módní návrhářka Taťána Kovaříková.

Inspirovaný klasickými stroji karikaturisty Rubeho Goldberga, stroj Chivas 18 je originální zařízení na servírování whisky složené z dílů využívaných v mateřské palírně Strathisla značky Chivas ve Skotsku. Jsou v něm začleněny části nezbytné pro výrobu whisky, jako je fermentování, destilování, zrání a míchání. Po vhození kovové kuličky do měděné trubice je zahájen proces, během kterého spolu ručně vyráběné části stroje hladce pracují a posílají kuličku na cestu přes sérii spirál, výtahů a protivah, ústící ve dva dokonale nalité panáky whisky Chivas Regal 18. Celý proces trvá 85 vteřin, tedy tolik, kolik má whisky chutí.

Oceňovaný Chivas Regal 18 YO je prémiový blend, smíchaný z více než dvaceti výjimečných sladových a obilných whisky z celého Skotska, které zrály alespoň 18 let. Expertíza míchání whisky master blendera Colina Scotta, jež Chivas Regal 18 YO poprvé představil v roce 1997, spojená s dlouhou dobou zrání, jsou klíčovými ukazateli toho, že některé věci v životě nelze zjednodušit ani uspěchat.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.