Podzim přeje zámeckým restauracím, stejně tak jako hotelovým resortům, což se v posledních letech projevuje na neuvěřitelném nárůstu kvality jejich restaurací. Jednou takovou je i Sequoia přidružená k nedávno zrestaurovanému klasicistnímu zámku Ratměřice.
Hosty, kteří se rozhodnou strávit zde podzim, zcela jistě uhrane nebývale rozsáhlý archív vín. Na své si přijdou ale hlavně náročné povahy v průběhu své životní poutě za skvělými gastronomickými zážitky. Ve svatostánku chutí pojmenovaném podle dvojice ohromných sekvojovců, nejvyšších stromů České republiky, jejich lačnost po zážitcích alespoň na chvilku ukojí šéfkuchař Ondřej Soukup.
A stejně jako v architektuře interiéru hlavního traktu restaurace sehrála svou velkou roli okolní příroda, tak i fúzi italské a francouzské kuchyně, které se mistr kuchyně dlouhá léta věnoval, nakonec přehlušily tolik populární regionální vlivy. Na podzim tak nechybí delikatesní glazovaný jehněčí krk s restovanou zeleninou (345 Kč), což je mimo jiné místní specialita, ostatně stejně jako křepelka podávaná s foie gras, noky a konfitem z rajčat (395 Kč).
Skvostné je také párování s víny, jež je v menu pro nerozhodné doporučeno, takže se mohou nechat provádět večerem tak, jak šéfkuchař se someliérem zamýšleli. Co je ovšem další místní raritou, je voda. Ta pochází z vlastního vrtu, přičemž studna je hluboká celých 270 metrů. Není divu, že už při prvním doušku je cítit její vyšší mineralita, obsahuje totiž vápník, hořčík, sodík a fluorid.