Restaurace | 6.11.2018 | Jan Pešek

Hravé české chutě v Hergetově Cihelně

Inspirace českou kuchyní aneb jak připravit českou klasiku v moderní a překvapivé formě. Právě takový cíl si dal při skladbě podzimního menu talentovaný šéfkuchař Hergetovy Cihelny Vojtěch Václavík. A jak se mu to povedlo? Na výbornou.
Kachna, matesy, kuře s nádivkou či svíčková. Na první pohled běžná česká jídla jsou v Hergetově Cihelně prezentována v mimořádně působivé podobě. Pojďme si je blíž představit. Losos à la mates se salátem z fenyklu, řapíkatého celeru a kaparovou remuládou překvapí skvostnou chutí ryby marinované v soli a cukru a pak v hořčici s olejem a octem.
Ještě rafinovanější je ovšem verze tradiční české „kačeny“ se zelím, která dostala značně novátorský vzhled. Kachní konfit pečený v sádle je totiž obalený ve filotěstě a osmažený do podoby křehkých taštiček, které se servírují s červeným zelím a úchvatnou švestkovou omáčkou, připravenou z čerstvých i sušených švestek, zázvoru, skořice, badyánu a slivovice.
Potěší také candát s fazolovým ragú, jehož chuť nádherně doplňuje lahodná omáčka z černého piva a kapustová kroketa či kuře plněné směsí hub a kaštanů, podávané s tuřínem, kapustičkami, celerovým pyré a kandovanými višněmi. Typické podzimní jídlo. Velkým hitem bude ovšem fantastická svíčková z křehkého masa jelínka sika s máslovými knedlíky a brusinkovým čatní. Kombinace chuťově intenzivní omáčky s měkkým, dvanáct hodin taženým masem je naprosto dokonalá.
Poslední překvapení přináší dezert, který je opět kreativní variací známé a oblíbené klasiky v podobě horkých malin se zmrzlinou. Václavík je nabízí ve formě šťavnatého malinového kompotu s mandlovo-kokosovou granolou, mascarpone, s vanilkovou zmrzlinou a košíčkem z mandlové mouky.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz