Sociální sítě
Nahoru

Lenka Graf přináší Vánoční poselství

Sopranistka Lenka Graf přichází po svém prvním albu, které bylo crossem mezi operou a popem, s dalším hudebním počinem. Tentokrát natočila CD s vánoční tematikou a pro nadcházející období stylovým názvem Vánoční poselství. A přímo ve stejnojmenné písni si Lenka “střihla” krásný duet se slovenskou hudební legendou Vašo Patejdlem.

Lenka Graf žije střídavě na Floridě a v České republice. Své aktivity dělí mezi své děti, manžela Aleše, hudbu, charitu a organizování společenských akcí. Našla si čas i na nové album a jeho vydání spojuje s nejkrásnějšími svátky roku, svátky vánočními. „Vánoce mám moc ráda. Natočit vánoční CD s hudbou, kterou budu mít navždy spojenou s Vánocemi prožitými v Čechách, pro mě bylo krásným návratem do bezstarostných let mého dětství” popisuje vznik svého nového alba Lenka Graf. Producentem nového alba Lenky Graf Vánoční poselství je opět Martin Hrdinka. Jeden z nejlepších DJ v České republice a rozhlasový a televizní moderátor si s radostí zopakoval příjemnou spolupráci s nadanou zpěvačkou.

Hudba Lenku provází odmala, už od šesti let hrála na klavír, zpívala v dětských sborech, studovala klasický zpěv, vystudovala hudbu a bohemistiku na Pedagogické fakultě UJEP či metodiku klavírní hry. Intenzivně studuje hudbu a zpěv i v USA, kde navštěvuje State College of Florida v programu CCD a soukromé hodiny zpěvu. Zpívala v profesionálním sboru, vyhrála 1. místo v soutěži Teacher of singing Association na Floridě. Pro ambiciózní a talentovanou Lenku je to ale stále málo, ráda přijímá nové výzvy. Je zakladatelkou Nadačního fondu Energie pomáhá a spolupracuje s dalšími neziskovými organizacemi. Ve svém rodném Ústí nad Labem uspořádala řadu koncertů a představila tamějšímu publiku špičkové umělce, např. Štefana Margitu či Evu Urbanovou.

„S Lenkou jsem se poznal na loňském křtu jejího CD Láska věčná. Právě tam vznikla myšlenka možné spolupráce. Netrvalo to ani moc dlouho, rozezněl se telefon a v něm můj dobrý kamarád a producent vánočního CD Martin Hrdinka.  Po dohodě s Lenkou mně nabídl ke zhudebnění krásný text Edy Krečmara Vánoční poselství. Mě se to velmi zalíbilo, a tak vznikla tato píseň. Nakonec nás ve studiu napadlo, že by z toho mohl být duet, takže se na tomto CD objevím i já,” dodává Vašo Patejdl.

Nové CD Lenky Graf Vánoční poselství bylo nahráno ve studiu Professional Sound Petra Sýse. Hudební aranže (kromě písně Vánoční poselství) zajišťoval Libor Čapek, u písně Vánoční poselství Vašo Patejdl. Hlasové aranžmá Šárka Marková. Aranžmá sboru Šárka Marková a Kateřina Nováková. Nahráli Libor Čapek, Pavel Hejč, Vladimír “Boryš“ Secký, Vašo Patejdl, Jaroslav Svěcený a další.

Více z rubriky Hudba

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.