Sociální sítě
Nahoru

Vítr v plachtách a stylové bydlení u břehu

V dnešním rychlém konzumním světě je vzácné zastavit se a vnímat maličkosti, které nás potěší a vnesou zdravou energii do našich každodenních rutinních dní. V poslední době jsme si posunuli hranice potěšení a relaxace na úplně jinou příčku. Teenegery potěší nejvíce získaných zobrazení na Instagramu, mladé dámy svůj okamžik štěstí a relaxace zažívají při nákupech značkových kabelek či bot a muži se projedou ve svém drahém fáru či zajdou s kamarádem na špičkovou večeři a do baru.

Buďme upřímní tohle tempo se nedá držet do nekonečna a je potřeba relaxovat, ovšem s patřičným komfortem a servisem.

Ano, můžete každý víkend jezdit do luxusních hotelů v Čechách, dát si dobrou večeři, masáž anebo obletět Evropské destinace a ozkoušet tamní gastronomii a nákupní šílenství. Ale našli jsme lepší místo, teprve vzniká, architekti z Chapman Taylor ho již propsali na papír a bude v Čechách. Přímo na břehu Lipna vyroste luxusní rezidenční komplex MOLO Lipno Resort, jehož součástí bude stopadesátimetrové MOLO s jezerním vyhřívaným bazénem, promenáda s obchody a také pětihvězdičkový hotel s wellness a spa, prestižní restaurací, vinotékou a soukromým MOLO Beach Clubem. Pro rezidenty bude k dispozici rovněž klubová půjčovna sportovního vybavení, beach volejbalové hřiště a správcovské služby na nejvyšší úrovni.

Rýsuje se nová možnost mít v Čechách své víkendové útočiště, svůj druhý domov na břehu jezera s větrem v plachtách a nádhernými romantickými západy slunce nad jezerní hladinou! MOLO Lipno Resort bude vynikat svou kvalitou, luxusem, komfortem a službami, podobně jako resorty v Rakousku, Švýcarsku či Itálii u jezera Como.

Každý dům, každý návrh má svůj příběh, a tak nás zajímalo co nám prozradí Jan Pokorný, architekt a associate director Chapman Taylor. „MOLO je pro nás srdeční záležitost, je to první projekt svého druhu v České republice. Procestovali jsme kus Evropy, chtěli jsme podobnou zkušenost zažít a přenést ji do českého prostředí. Zároveň bylo důležité vyvarovat se chyb, které často vidíme okolo nás. Proto jsme navrhli resort, který nabízí komplexní služby a vybavenost pro lidi, kteří mají rádi a ocení komfort, luxus, kvalitní služby a servis. Velmi detailně jsme se věnovali funkčním dispozicím bytů, modelovaným pro různé typy klientů. Je zde také velmi vysoká úroveň standardního vybavení včetně saun, designových zařizovacích předmětů, velkoformátových francouzských oken, velkorysých teras a balkonů. Mimořádné jsou speciálně upravené nájezdy pro sportovní vozy i velká SUV, prostorná parkovací místa, dobíjecí stanice pro elektromobily a elektrokola, sklepy a kóje pro sportovní vybavení.„

Faktem je, že na detailech záleží a mnohdy jsou nároky na standard druhého bydlení dokonce vyšší, i když lehce odlišné. Smyslem druhého bydlení je docílit stejně vysoké životní úrovně, jakou máte doma, byť v něm nutně nemusíte trávit tolik času. Byty a podkrovní penthousy v MOLO Lipno Resortu mají přímý výhled na jezerní hladinu nebo do klidnější romantické zahrady. Dominanta projektu, stopadesátimetrové dřevěné MOLO, dala resortu jméno. Veřejnosti poskytne úžasné místo pro večerní procházky nebo návštěvu baru a restaurace. Členové MOLO Beach Clubu zde také budou využívat vyhřívaný bazén s filtrovanou vodou.

Pokud vás superlativy a vychytávky tohoto jedinečného resortu nadchly, budeme pokračovat s kouskem relaxace v šumavské přírodě a okolí Lipna.

Poloha největšího jezera v srdci Šumavy je ideální v každém ročním období. Na jaře a na podzim láká na golf, turistiku, jezdectví či cyklistiku. V létě pak vítá zejména milovníky vodních sportů – plavání, jachtingu, surfingu, kitingu, vodních skútrů či sportovního rybolovu. V zimě zase nabízí téměř 12 kilometrů sjezdových tratí, lyžařskou a snowboardovou školu, známý snowpark, běžecké tratě a největší dětské lyžařské hřiště v České republice. Na náročnější lyžaře čeká hned za hranicemi s Rakouskem skiareál Hochficht se svými 21 sjezdovkami v délce přes 20 kilometrů a službami srovnatelnými s věhlasnými alpskými resorty.

Nejnovějšími přírůstky okolí Lipna se stala i známá Stezka v korunách stromů s výhledem na vrcholky rakouských Alp nebo oblíbený zábavní park Království lesa. Evergreenem je Český Krumlov, zámek Hluboká či třeboňské rybníky s dominantním Rožmberkem.  A když už Vás na chvíli omrzí čeština, pěšky, autem či na kole můžete zajet k sousedům za hranice.

Přejete si, aby už MOLO stálo? Nebojte se, čas běží rychle a než se nadějete rok 2020 bude za dveřmi. A pokud se rozhodnete již teď, za dva roky pofrčíte ve svém sporťáku relaxovat do přírody na břeh jezera Lipno do svého útulného komfortního bytu se všemi benefity resortu.

Více z rubriky Byty & Penthouse

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.