Sociální sítě
Nahoru

Kronaby: vize budoucnosti

Unikátní skandinávský design uznává podobné zákonitosti jako německý Bauhaus. Jako by následoval Sullivanovu formulaci o tom, že forma následuje funkci. A tak je to vlastně strohost, která v dnešním světě fascinuje. Překvapující?

Švédská značka Kronaby vsadila u svých hodinek na to, co skandinávské země proslavilo, totiž na vzhled. Jenže v jejich případě, jelikož je součástí uskupení Anima vytvářející chytré příslušenství, tento unikátní design doplnila o nespočet funkcí, zpříjemňujících každodenní život. Svět takzvaných spárovatelných zařízeních tak malá značka z překrásného metropolitního města Malmö bezpochyby okořenila.

Fádním hodinkám s LCD displeji, které vyžadují každodenní nabíjení, tak vytvořila nečekanou konkurenci. A zatímco design čtveřice základních řad se po estetické stránce mění jen nepatrně (jako například u nového pojetí modelu Apex, který na letošním veletrhu BaselWorld překvapilo dvojicí registrů), jsou to aktualizace funkcí, které nepřestávají udivovat. A nutno podotknout, že poslední rok jich přinesl mnoho. Ať už se jedná o linie Apex, Sekel, Nord či Carat, každá z nich si během posledního roku vysloužila nové praktické vlastnosti.

Kromě využívání nového standardu Bluetooth pro konektivitu (je výrazně rychlejší) a podpory iOS 11 byl v rámci aplikace nabídnut nespočet zajímavostí, a to ať už více či méně praktických. Princip základních stopek doplnil odpočet do konce roku, své místo získal nejenom domácí čas, ale také doplněný kompletní seznam světových destinací a jejich časových pásem, a o slovo se přihlásily také možnosti nastavení síly vibrací při anotacích, nebo dokonce vyhledávání ztracených hodinek.

Zcela nejzásadnější je však aplikace Kronaby Labs, ve které majitelé hodinek mohou komunikovat přímo s vývojovým centrem. To jim umožní nejenom testovat nové funkce ještě před jejich oficiálním uvedení, ale také inženýry inspirovat. Právě díky tomuto projektu byla integrována funkce dvojího stlačení korunky, v aplikaci se objevilo porovnávání aktivit v jednotlivých dnech a možnost nastavení tak zvaných „quiet hours“, tedy doby, kdy hodinky nepřijímají žádné notifikace.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.