Sociální sítě
Nahoru

Pět důvodů, proč se vydat do Punta Cany

V minulém článku o Dominikánské republice jsme se přenesli do hlavního města Santo Dominga. V dnešním se podíváme na východní pobřeží do Punta Cany, která patří mezi nejoblíbenější plážová letoviska Karibiku. Zajímá vás, proč? Důvodů existuje hned několik.

Nejkrásnější pláže

Do Punta Cany míří většina návštěvníků zejména kvůli zdejším bílým písečným plážím. Jsou nejen rájem odpočinku, ale i vodních sportů – od parasailingu přes windsurfing až po potápění. Výjimečnost pláží v Punta Caně potvrzuje i tzv. Modrá vlajka – prestižní certifikace udělovaná v případě, že pláž splňuje přísné mezinárodní standardy na ochranu životního prostředí, bezpečnost a kvalitu služeb. Modrou vlajkou se v Punta Caně může pochlubit Arena Gorda, Bávaro, El Cortecito, Macao a Cabeza de Toro.

Luxusní resorty

Dominikánská republika je po celém světě proslulá špičkovými službami all-inclusive. Právě v Punta Caně vlastní hotely renomované mezinárodní značky jako např. Dreams, Bahía Principe, Barceló, Be Live, Iberostar, Hard Rock Hotels, Majestic, Princess Hotels & Resorts a další. Vybírat můžete z resortů rodinného typu, z nichž mají některé i vlastní aquaparky, přes hotely pro dospělé (adults-only) až po butikové, které poskytují soukromí a klid. Pokud hledáte ubytování nižší cenové kategorie, k dispozici jsou v Punta Caně také penziony a apartmány.

Plavání s delfíny

Jednou z oblíbených volnočasových kratochvílí je plávání s delfíny. Podniknout lze např. v parku Dolphin Island, Dolphin Explorer nebo Manatí, kde se mj. dostanete do těsné blízkosti opic, papoušků a lachtanů. V mořském parku Marinarium je pak možné si zaplavat s mláďaty žraloků.

Přelet nad tropickým pralesem

V adrenalinovém parku Bavaro Adventure si můžete zkusit, kam až sahají hranice vašich fyzických schopností. Atrakce jsou totiž umístěné venku v přírodě a dostávají se do pohybu pouze lidskou silou. Za zkoušku stojí např. lanové dráhy ziplines, letový simulátor, zorbing, nebo bungee trampolíny.

Kam na výlet

Nespornou výhodou Punta Cany je její poloha. Po nové dálnici se za pouhé dvě hodiny dostanete do Santo Dominga, které je na Seznamu světového dědictví UNESCO. Úžasným zážitkem je i výlet do nedalekého Bayahibe, odkud vyplouvají katamarány na ostrov Saona. Každodenní život místních obyvatel vám poodhalí na safari tour, kde se dozvíte více o pěstování kakaa, kávy nebo tabáku.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.