Sociální sítě
Nahoru

Nová tvář hodinek Prim Pavouk

Model Pavouk patří bezesporu mezi nejzajímavější hodinky, které v továrně v Novém Městě nad Metují během její téměř sedmdesátileté existence vznikly. Nyní se společnost Elton hodinářská rozhodla dát těmto klasickým hodinkám „novou tvář“ – číselník získal modernější design a přibyly další barevné varianty.

Pouzdro hodinek Pavouk je výrobně nejnáročnějším pouzdrem z produkce značky. Aby byly jeho tvary skutečně dokonalé ze všech úhlů pohledu, je zapotřebí mnoho hodin ruční práce, především leštění a broušení. Lomené nožky díky fazetce na vnější straně dokonale odrážejí světlo a zvýrazňují působivé obrysy pouzdra.

Charakteristický je pro model Pavouk i číselník s poměrně složitým plastickým reliéfem a vystouplými indexy, které jsou nově, stejně jako ručky, v barvě kovu pouzdra. Pouzdro je v základní variantě vyrobeno z nerezové oceli, na přání zákazníka však může být i ze žlutého, bílého, či růžového zlata.

Nově mohou zákazníci vybírat ze čtyř variant číselníku. Klasická bílá verze v novém provedení překvapí lehkostí a čistotou, nadčasovou černou doplnila stále oblíbenější tmavě modrá a neobyčejně působivá antracitová. Protože Pavouk si oblíbili nejen pánové, ale také dámy, počátkem roku 2019 doplní nabídku i menší varianta s průměrem číselníku 34 mm.

Původní hodinky tohoto typu pochází z počátku 60. let 20. století. Díky charakteristickému tvaru pouzdra, s nožkami lomenými ve dvou směrech, které připomínají rozkročené nohy pavouka, se tomuto modelu od počátku přezdívalo Pavouk. Pod stejným názvem se hodinky vyrábějí dodnes a společně s modelem Diplomat patří k vrcholným společenským hodinkám novoměstské manufaktury. Zajímavostí je, že „spider leg case“ se objevoval i u několika dalších výrobců, vzhledem k náročnosti výroby dnes však jde spíše o výjimečně používaný typ pouzdra.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.