Sociální sítě
Nahoru

Český Ginza Gin: Vzpomínka na cestu do Japonska

Nový český gin odkazuje svou chutí na zemi vycházejícího slunce. Za jeho originální chutí mísící jalovec s překvapivými tóny citrusu yuzu stojí vize dvou příznivců kvalitních spiritů a destilérka RUDOLF JELÍNEK, která se o jeho výrobu postarala.

Díky novému projektu prémiového ginu se tradiční producent ovocných destilátů, ale i borovičky, RUDOLF JELÍNEK opět zaměřil na magii práce s jalovcem, který je klíčovým prvkem každého ginu. V novince ho doplňuje citrus yuzu, který je pro změnu typický pro Japonsko. „Slovácká borovička je nejstarší značkou destilované, poctivé borovičky na našem území, takže s jalovcem máme více než osmdesátileté zkušenosti. Bylo skvělé si rozšířit obzory až do Japonska a vyzkoušet si práci s exotickým yuzu“ uvedl za R. JELÍNEK obchodně-marketingový ředitel Miroslav Motyčka.

Byly to bary a atmosféra nejrušnější tokijské čtvrti Ginza, po níž byl gin pojmenován, které vnukly myšlenku vytvoření speciální edice českého ginu. Jedním ze symbolů této čtvrti jsou legendární hodiny na střeše luxusního obchodního domu Wako. Pro autory nápadu mají speciální význam, kromě gastronomie se totiž do Japonska vydali zkoumat tamní hodinářství. Není tak překvapením, že hodiny byly jasnou volbou pro design etikety. „Když jsme se po nocích toulali uličkami Ginzy a hledali v malých obchůdcích lahve, které jsme chtěli ochutnat, bylo nám líto, že nemůžeme všechno dovézt domů. Proto jsme se po návratu rozhodli, že si vytvoříme vzpomínku na Ginzu doma,“ řekl za autory nápadu Vojtěch Pospíšil.

To, že ručky hodin ukazují 9 hodin a 13 minut není náhoda. Dvojice tvůrců, která se zároveň stará o fanouškovský instagramový účet @SeikoWatchCzech, chtěla upomenout na důležitý rok 1913, kdy vznikly vůbec první japonské náramkové hodinky pod jménem Laurel. Číslo 913 se pak na láhvi z čirého průzračného skla objevuje ještě jednou, a to ve spodní části, kde je ve formátu x/913 ručně vyznačeno pořadové číslo z omezené série.

Ginza Gin je v prodeji na eshopu rjelinek.cz, cena lahve o objemu 700 ml je 599 Kč.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.