Sociální sítě
Nahoru

Olga Matušková pokřtila vánoční CD Lenky Graf u floridských vln

Trochu netradičně, na floridském pobřeží, kde i teď dosahují teploty až 25 stupňů, se odehrál americký křest vánočního CD Lenky Graf s názvem Vánoční poselství. A roli kmotry, která má – stejně jako Grafovi – bydliště v USA, se ujala Olga Matušková, zpěvačka a manželka zesnulého barda Vladimíra Matušky.

V loňském roce si sopranistka Lenka Graf splnila sen. Natočila premiérové album Láska věčná, kterým vyjádřila své city k dětem, manželi Alešovi a milované hudbě. Druhé cédéčko na sebe nenechalo dlouho čekat. Na trh přicházejí písně s vánoční tématikou se stylovým názvem pro adventní čas Vánoční poselství. „Křest na Floridě proběhl nebouřlivě, bez velkých ceremonií, ale krásně. S přáteli z krajanské komunity jsme se sešli na naší oblíbené pláži. Popovídali jsme si, poslechli muziku, cédéčko pokropili několika kapkami perlivého moku. S Olinkou Matuškovou jsme vzpomínali na jejího Waldu. Říkala, že by se to Waldovi moc líbilo. Nevím, snad ano…“ řekla nám Lenka Graf.

A nebude se jí na Floridě stýskat po českých vánocích? „Byť budu o svátcích se svými nejbližšími, trochu se mi stýskat bude. Vánoce mám moc ráda. I proto jsem natočila album s hudbou, kterou budu mít navždy spojenou s Vánocemi prožitými v Čechách. Byl to pro mě krásný návrat do bezstarostných let mého dětství,“ odpovídá Lenka.

Na svém vánočním albu má Lenka krásný duet s Vašo Patejdlem, který se stal titulním hitem. Jak tato spolupráce vznikla? „S Vašem jsme se poznali na loňském křtu mého prvního CD. A právě tam vznikla myšlenka možné budoucí spolupráce. Vašo dostal nabídku, aby zhudebnil krásný text Eduarda Krečmara. Udělal to moc hezky a vznikla píseň, kterou jsme se rozhodli nazpívat společně. S Vašem to byl nevšední profesionální zážitek,“ dodává Lenka Graf

Více z rubriky Hudba

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.