Sociální sítě
Nahoru

The Macallan kolekce opět rekord

Macallan vytváří neustále svými lahvemi historii prodeje whisky. A posledním prodejem kolekce čtyř lahví s názvem The Macallan Lalique Six Pillars Collection za rekordních 377 500 dolarů, tedy asi 8 milionů korun to jen dokazuje. Pokud jde o whisky, tak nikdo ji nedělá jako Macallan. Po prodeji velkého množství vzácných kusů po jedné si společnost posunula laťku a nabídla hned celou kolekci. Kolekce Lalique Six Pillars je jednou z nejkrásnějších z Macallanova domu a skládá se z nejjemnějších chutí. V prosincové aukci firmy Whiskey’s Auctioneer, se dražila 50-ti letá, 55-ti letá, 57 letá a 60-ti letá varianta v celkovém souboru šesti lahví. Prodej trhl nový rekord, který byl doposud držen čtyřmi lahvemi ze stejné řady, které byly vydraženy za 272 000 liber, tedy asi 6 milionů korun.

Iain McClune, ředitel společnosti Whisky Auctioneer, uvedl: „Jsme nadšeni, že tyto drahocenné lahve v naší dražbě nabízíme. Představují absolutní vrchol vzácné whisky a možnosti investování do whisky.“ Další pozoruhodné prodeje v prosincové aukci, které stojí za zmínku jsou Hibiki Arita Decanter prodaný za 17 500 liber, tedy 525 tis. korun a Bruichladdich 1960 Sherry Cask 100 za rekordních 377 500 dolarů, tedy asi 8 milionů korun. Pokud jde o whisky, tak nikdo je nedělá jako Macallan, to už je jasné a tím pádem jednou z jistot, kterou při své investici do whisky máte je, že každá taková lahev ve vašem sklípku nikdy neklesne s cenou dolů a vždy vám přinese slušný výnos z prodeje.

 

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.