Sociální sítě
Nahoru

Kabelky Cartier inspirovány ikonickou červenou krabičkou

Okouzlený jedním ze svých nejikoničtějších objektů vůbec – červenou krabičkou, francouzský dům Cartier se vydává novými směry a opírajíce se o svoji kreativní vizi transformuje její krásu do nové kolekce kabelek Guirlande de Cartier. Stejné odvážné vyjádření, které se odráží v klíčových šperkových kolekcích domu, jako jsou Love, Juste un Clou a Écrou nebo ve slavných hodinkách Baignoire; Cartier nachází pozoruhodné ve zdánlivě obyčejném a očím odhaluje poklady ukryté v běžných objektech; od jejich funkce až po design.

Krabičkou na šperky a hodinky inspirovaná Guirlande de Cartier je více než jen kabelka. Samotná esence značky se zrcadlí v jejím originálním osmiúhelníkovém tvaru. Vyrobená z luxusní měkké teletiny, okraje kabelky jsou zdobeny zlatým vlysem s květinovou girlandou, podle níž dostala kolekce také název. Ornament odkazuje na historický motiv domu Cartier, objevujícího se na charakteristických krabičkách od 18. století. Kabelka je k dostání ve třech velikostech a ve třech barvách – červené, zelené a černé.

Kolekce je v souladu s velkolepým šperkařským dědictvím značky Cartier, kde je stejná míra preciznosti a péče věnována jak viditelnému, tak neviditelnému. Černý samet použitý uvnitř krabiček je na kabelkách transformován do kožené podšívky. Osobitost Cartier sahá i do samých hlubin každé kabelky – tři rodná města, Paříž, Londýn a New York – jsou vyražena na přední části zrcátka, uloženého v tajné kapsičce uvnitř podšívky.

S kolekcí kabelek Guirlande Cartier píše novou kapitolu ve své historii kožených doplňků, do které se řadí šperkové kabelky z období kolem 1910, ambiciózní lifestylové tašky z kolekce Must de Cartier pozdních 60. let 20. století a různorodost stylů kabelek počínajíce rokem 2000.

Více z rubriky Módní doplňky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.