Sociální sítě
Nahoru

Zuzana Lešák Černá: Preciznost už od detailu

Být módním návrhářem neznamená jen kreativně tvořit. Aranžovat látku. Designéři opravdu ponoření do své práce se dívají na materiál už od detailu. Nespokojí se s průměrem. Jednou z představitelek této nadějné mladé generace designérů je i Zuzana Lešák Černá, pro kterou móda neznamená jen trendy, ale především kvalitní zpracování artiklu, který vám vydrží i navěky.

Cit a vztah nejen k samotným kouskům šatníku, ale přímo k látkám předurčuje módního designéra k úspěšné pozici v jeho oboru, protože se nezajímá jen o povrchní kreativitu. Dezén materiálu a jeho složení totiž také ovlivňuje efekt výsledného modelu. Zárukou kvalitních služeb návrhářky Zuzany Lešák Černé je bezpochyby její vzdělání na Textilní univerzitě v Liberci, špičce právě v textilním návrhářství. Díky této univerzitní přípravě návrhářka klade velký důraz na kvalitu látek, sama je vybírá nejen u nás, ale hojně v zahraničí, kde vyhledává to nejlepší, co se na trhu nabízí. Navazující zárukou kvality je i bezchybné řemeslné krejčovské zpracování jednotlivých modelů.

Doménou mladé návrhářky, která na poli módním působí od roku 2009, jsou šaty. A každý designér vám řekne, že vrcholem snů jeho kreativní práce jsou právě velké večerní či svatební róby. Zuzana Lešák Černá se specializuje na tvorbu originálních společenských a svatebních šatů na míru šitým zákazníkům. Jednotlivé modely vznikají přímo v jejím plzeňském ateliéru a jsou tak zárukou jedinečnosti a podtržení individuality každého klienta.

Kromě zakázkových modelů si lze vybrat i z menších prodejních kolekcí. V portfoliu designérky naleznete i modely určené pro volný čas. V nich se snoubí výtvarná originalita s funkčním pojetím. Jednotlivé modely upoutají vaši pozornost jednak kreativní prací s látkou, tak i samotným dezénem užitého materiálu. Obojí se snoubí v citlivé pojetí, které je vkusné a přitom nepřehlédnutelné. Kompletní prezentaci návrhářky najdete na stránkách www.zuzanalesakcerna.cz.

Kolekce nesou stopu jednoduchosti. Velké večerní v decentních barvách ohromují svými dlouhými sukněmi, ne ale přezdobně stylizovanými. Šaty jsou jakousi druhou slupkou svých nositelek, jejichž půvaby vyzdvihují k dokonalosti. Stačí se zaměřit na detail. Jedny večerní ohromují souzněním krátkého a dlouhého rukávu, na dalších můžete oči nechat díky spleti nádherné, jemné krajky. Kdo se nebojí, může vynést designérsky náročnější model. Sošně efektní sukni evokující balonový efekt, ovšem v tomto případě vyskládanou do ostrých hran. Blankytně modrý satén pak doplňuje top, na jehož tylovém podkladu perfektně drží aplikace květů.

Zcela speciální linie skvostných rób pak vznikla s jediným záměrem. Výtěžek z prodeje šatů hrajících si s tělovým a uhlovým koloritem putoval na Nadační fond Veroniky Kašákové. K projektu oslovila návrhářka zejména influencerky na sociálních sítích jako je A.N.D.U.L.A, Nela Slováková, Michaela Jonášová, Michaela Jandová a samozřejmě i samotná Veronika Kašáková. Zuzana Lešák Černá své aktivity nespojuje s filantropií poprvé, s Andreou Verešovou vytvořila linii BlackEve, z níž šel výtěžek na Nadační fond Andrey Verešové.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.