Sociální sítě
Nahoru

Luxusní a výkonné BMW ALPINA B7 vstupuje po celkové modernizaci do nové éry

BMW ALPINA B7 je od roku 2016 v čele portfolia modelů společnosti ALPINA. Na své příznivce na celém světě působí prostřednictvím výjimečného výkonu a nepřekonatelného zážitku z jízdy, který tato komfortní limuzína nabízí. Po celkové modernizaci vstupuje v roce 2019 do nové éry. BMW ALPINA B7 má zlepšené hnací ústrojí, zcela upravený vzhled a nejmodernější systémy asistence řidiče a konektivity. BMW ALPINA B7 bude oficiálně představeno na nadcházejícím autosalonu v Ženevě. Nový model je možné objednávat od března 2019 u společnosti Invelt. Silná limuzína je připravena poskytnout moderní luxus těm nejnáročnějším zákazníkům.

Ohromující vzhled nového BMW ALPINA B7 překvapí vyvážeností mezi elegancí a dynamickým vzezřením. Přední část vozu má rozměrnou mřížkou ve tvaru ledvinky, charakteristickou pro značku BMW se subtilním a nenápadným nápisem ALPINA. Zadní část s výfukovými trubkami a difuzérem z leštěné nerezové oceli zvýrazňují potenciál výkonu tohoto luxusního vozu.. Styling a aerodynamické prvky ALPINA spolu s charakteristickými koly zanechávají impozantně harmonický dojem v celkové eleganci a exkluzivním vzhledu tohoto automobilu.

4,4litrový motor nejnovější generace s osmi válci uspořádanými do tvaru V a dvěma turbodmychadly má výkon 447 kW (608 k) a točivý moment 800 Nm. Výrazné zvýšení výkonu a točivého momentu při nižším počtu otáček za minutu a pokročilá technologie převodovky umožňuje novému BMW ALPINA B7 zrychlit z 0 na 100 km/h během pouhých 3,6 sekundy a dosáhnout maximální rychlosti 330 km/h. Podvozek nového BMW ALPINA B7 spojuje moderní technologie odpružení s kalibrací hardware a software specifickou pro značku ALPINA a nabízí vynikající pohodlí a zároveň dynamiku jízdy. Elektronicky nastavitelné tlumiče, vzduchové odpružení na obou nápravách s automatickým vyrovnáváním, aktivní stabilizace a řízení zadní nápravy umožňují dosáhnout jedinečné úrovně přesnosti a agility v segmentu luxusních super sedanů. Zvláštní režim ALPINA Sport+ nastavuje všechny hodnoty vozidla, poháněcího ústrojí a odpružení pro maximální dynamický výkon. Dotekem tlačítka snižuje světlou výšku o 15 mm.

Tajemství prvotřídního komfortu v luxusních vozech spočívá v detailech. ALPINA je známá svými exkluzivními detaily typickými pro tuto značku. Využití nejlepších materiálů a provedení v nejvyšší kvalitě ve výsledku nabízí velmi luxusní prostředí vytvořené majiteli na míru. Manufaktura ALPINA a vlastní dílna na zpracování kůže poskytují téměř neomezené možnosti individualizace čalounění v interiéru. Vytvářejí je mistři svého řemesla s použitím nejlepší kůže na světě. Moderní, plnobarevný přístrojový panel má nový vzhled značky ALPINA s klasickým nebo dynamickým zobrazením v závislosti na výběru režimu jízdy. Je spojen s nejpokrokovějšími funkcemi konektivity a komunikace. Rozšířená výbava nového BMW ALPINA B7 obsahuje ve standardním vybavení moderní systémy pro infotainment a navigaci. Rozšířené funkce zajišťující pohodlí a pokrokové bezpečnostní systémy, jako například funkce Driving Assistant Professional.

Spotřeba paliva a emise CO2 se měří podle nových, celosvětově harmonizovaných postupů zkoušek WLTP. Nové BMW ALPINA B7 odpovídá nejnovějším emisním normám Euro 6d a součástí systému jsou filtry pevných částic benzínu, které snižují emise oxidů dusíku na minimum. Kombinovaná spotřeba paliva podle nejnovější verze nařízení (ES) 715/2007 dosahuje 11,6 l/100 km a emise CO2 265 g/km. Cena je pak 3 997 000 Kč.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.