Sociální sítě
Nahoru

Světová plátna v dražbě Christie’s

Impresionismus ani surrealismus nemusíme dlouze představovat. Jsou to umělecké žánry obdivované a akceptované většinou umělých nadšenců. Britský aukční dům Christie’s připravuje mimořádnou aukci vybraného výběru mistrovských děl malířů té doby a to již 27. února. Její odhadovaná výše je více než 130 milionů dolarů tedy asi 3 miliardy korun. Bezpochyby jsou centrem pozornosti nakupujících hlavně díla Clauda Moneta, Paula Cézanna a Vincenta Van Gogha, neboť téma je zaměřeno právě na toto období.

Jedním z nejlepších kusů, které budou vydraženy, bude Monet „Saule pleureur et bassin aux nymphéas“, olejomalba z 20. století, jejíž odhadovaná cena nebyla zveřejněna. Aukční katalog popisuje malbu jako „bohaté jemné složení a barvy“. I Cézanne strávil hodiny výběrem a uspořádáním talířů hrušek a broskví, aby utvořil dokonalý zátiší v jeho uměleckém díle a tak i jeho dílo je velmi žádané. Van Goghovu olejovou malbu inspiroval profilový portrét ženy, která byla popravena v roce 1885. Všechna tato díla i díla dalších významných jmen mají nevyčíslitelnou hodnotu. I většiny z nich není ani zveřejněna, až tak jsou vzácná. Je tedy dobré dražbu sledovat a zkusit si pořídit alespoň jeden kus z této sbírky. nevíme, kdy se bude zase příležitost opakovat, protože takoví umělci jsou v prodeji jednou za desítky let.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.