Sociální sítě
Nahoru

Lexus vytvořil pneumatiky inspirované botami

Na počest svého nejnovějšího modelu, luxusního crossoveru UX, Lexus navázal spolupráci s americkým módním návrhářem Johnem Elliottem a vytvořil předváděcí exemplář modelu se speciálními pneumatikami inspirovanými teniskami John Elliott x Nike Air Force 1.

Výjimečný Lexus UX se objevil na večírku Johna Eliotta, který proběhl na závěr prestižního New York Fashion Weeku. Auto pokryté sněhobílým lakem bylo obuté do speciálních pneumatik inspirovaných teniskami Nike Air Force 1, které pro tuto sportovní značku vytvořil právě Elliott. Asi tedy nepřekvapí, že pneumatiky jsou čistě bílé. Jejich atypický vzor zdobí detaily připomínající podrážku a svršek boty, nechybí ani loga Nike a AF1. Třešničkou na dortu je pak ventilek, který vypadá jako kovová koncovka tkaničky, a nápis John Elliott umístěný nad prahem.

Proč se Lexus rozhodl pro tak zvláštní projekt? „Nový Lexus UX je auto do města,” říká Lisa Materazzo, viceprezidentka marketingu Lexusu. „Chtěli jsme tuto myšlenku ještě více rozvinout a společně s pneumatikami inspirovanými klasickými městskými teniskami vytvořit opravdový městský styl,“ dodává. Také John Elliott si spolupráci pochvaluje: „Je fajn pracovat se značkami, které ve své podstatě nejsou spojené s módou. Díky tomu se můžeme dále rozvíjet a překračovat hranice,” popisuje. Což je zcela v souladu s filozofií značky Lexus. Pravidelně je součástí různých kulturních akcí, a zejména těch zaměřených na design. Založila i vlastní cenu Lexus Design Award, kterou již dlouhá léta uděluje mladým talentovaným designérům.

Ani samotné spojení s botami není pro Lexus žádnou novinkou. Minulý rok vytvořila britská značka Norman Walsh speciální model tenisek inspirovaný modelem Lexus CT verze F Sport. Ručně šité boty Walsh x Lexus Fuji Red se vyráběly ze speciální čalounické kůže, podobné té, která byla použita v interiéru vozu. Na botách se objevily i detaily v červené barvě Fuji Red, která odkazuje k charakteristické barvě auta.

Lexus tuto spolupráci zvěčnil tím, že vyrobil speciální edici, kdy byl tento model pokrytý speciální grafikou, která připomínala tyto výjimečné tenisky. Boty tedy vypadaly jako auto, a auto vypadalo jako boty.

Více z rubriky Off-roady & SUV

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.